La zi, în medicină. Care e cauza bolii misterioase "sindromul Havana". O nouă șansă a medicamentului pentru schizofrenie

Stiri medicale - Foto: Freepik @EyeEm
Stiri medicale - Foto: Freepik @EyeEm

Ce se întâmplă azi, 2 aprilie, în lumea medicală mondială. Gestul înotătorului Akinrodoye Samuel care crește gradul de conștientizare a sănătății mintale.

1. Înotătorul nigerian Akinrodoye Samuel, gestul care crește gradul de conștientizare a sănătății mintale

Înotătorul nigerian Akinrodoye Samuel a încercat să sensibilizeze opinia publică cu privire la sănătatea mintală în cea mai populată națiune din Africa, înotând aproape 12 km, adică lungimea celui mai lung pod din Lagos, unde mulți oameni au sărit în gol. Samuel, antrenor de înot, a declarat că a fost mișcat de experiența unui prieten care era cât pe ce să își ia viața din cauza depresiei.

2. O unitate de informații militare rusești ar putea avea legătură cu "sindromul Havana", potrivit Insider

Misterioasa afecțiune "sindromul Havana" care a afectat diplomați și spioni americani din întreaga lume ar putea fi legată de armele energetice mânuite de membrii unei unități de sabotaj a serviciilor de informații militare rusești, a relatat grupul media Insider. O investigație a serviciilor de informații americane ale cărei concluzii au fost publicate anul trecut a constatat că este "foarte puțin probabil" ca un adversar străin să fie responsabil pentru această afecțiune, raportată pentru prima dată de oficiali ai ambasadei americane din capitala cubaneză Havana în 2016, potrivit Reuters.

3. Firma de asistență medicală PACS Group vizează o evaluare de până la 3,25 miliarde de dolari în cadrul unei oferte publice inițiale în SUA

PACS Group a declarat că urmărește o evaluare de până la 3,25 miliarde de dolari în cadrul ofertei sale publice inițiale din SUA, ultima dintr-o serie de firme care încearcă să profite de îmbunătățirea interesului investitorilor pentru noi acțiuni. După o perioadă de secetă de doi ani, se așteaptă ca ofertele publice inițiale din Statele Unite să își revină în 2024, pe fondul pariurilor tot mai ferme privind o aterizare ușoară a economiei țării și o revenire generală a piețelor de capital.

4. Yoon din Coreea de Sud îi îndeamnă pe medici să pună capăt impasului privind stagiarii

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat luni că guvernul său este deschis la discuții cu medicii care se opun planului său de a crește numărul de admitere la școlile de medicină, acuzându-i în același timp pe critici că nu oferă nicio alternativă rezonabilă pentru a atenua deficitul de medici. Într-un discurs de 50 de minute adresat țării, Yoon a semnalat pentru prima dată disponibilitatea sa de a căuta un compromis în privința propunerilor sale de reformă medicală, după ce guvernul a cerut dialog cu medicii aflați în grevă.

5. Instanța supremă din Florida permite interzicerea cvasi-totală a avortului; spune că alegătorii pot decide asupra problemei în noiembrie

Luni, instanța supremă din Florida a permis intrarea în vigoare a unei legi susținute de republicani care interzice avortul după șase săptămâni de sarcină, dar a aprobat și o inițiativă prin care alegătorii vor decide dacă vor modifica constituția statului pentru a stabili dreptul la avort. Printr-o pereche de hotărâri, Curtea Supremă din Florida a confirmat o lege existentă care interzicea avortul după 15 săptămâni și, prin aceasta, a deschis calea pentru intrarea în vigoare a unei interdicții de șase săptămâni.

7. Teva, Viatris câștigă o nouă șansă de a contesta brevetul medicamentului pentru schizofrenie de la J&J

Teva Pharmaceutical și Viatris au convins luni o curte de apel din SUA să reia contestațiile la un brevet care acoperă un medicament de succes al Johnson & Johnson pentru schizofrenie, oferindu-le o nouă șansă de a-și deschide calea pentru a lansa versiuni generice mai ieftine ale medicamentului. Curtea de Apel a SUA pentru Circuitul Federal a declarat că ultimul brevet rămas al J&J care acoperă Invega Sustenna ar putea fi invalid, trimițând cazul înapoi la o instanță federală din New Jersey pentru a fi reexaminat.

8. Administrația Biden Interzicerea în SUA a țigărilor mentolate a fost amânată

Propunerea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA de a interzice țigările cu aromă de mentol în Statele Unite s-a confruntat cu un nou eșec, potrivit susținătorilor luptei împotriva tutunului, care au remarcat că oficialii de la Casa Albă au ratat un alt termen limită pentru emiterea unei reguli finale privind interdicția. Casa Albă a refuzat să comenteze.

9. Fitch spune că piratarea unității UnitedHealth nu va avea niciun impact asupra creditului spitalelor fără scop lucrativ

Fitch nu anticipează niciun impact asupra creditului spitalelor non-profit din Statele Unite ca urmare a atacului cibernetic la Change Healthcare, unitatea tehnologică a UnitedHealth, care a provocat întreruperi în farmaciile din SUA, a declarat luni agenția de rating. Agenția a precizat că nu vede nicio implicație negativă asupra ratingului legată de acest atac informatic dacă furnizorii de servicii medicale pot reveni la operațiunile normale pe termen scurt și își mențin o rezervă de lichidități suficient de mare.

10. Texas, CDC afirmă că gripa aviară a fost depistată la o persoană expusă la bovine de lapte

Texasul și Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au raportat luni un caz de gripă aviară la o persoană care a intrat în contact cu vaci de lapte presupuse a fi infectate cu acest virus. Acesta a fost cel de-al doilea caz de gripă aviară de tulpină H5N1, cunoscută sub numele de gripă aviară, identificat la o persoană în Statele Unite, după un caz din 2022 în Colorado, și survine în contextul în care virusul se răspândește pentru prima dată la noi mamifere, inclusiv la bovinele de lapte.

11. Autoritățile japoneze inspectează o a doua fabrică Kobayashi Pharma după decesele înregistrate

Autoritățile sanitare au percheziționat duminică o a doua fabrică Kobayashi Pharmaceutical din vestul Japoniei, după ce compania a raportat cinci decese posibil legate de suplimentele alimentare, a declarat un oficial. Inspecția din prefectura Wakayama urmează celei de sâmbătă din Osaka, extinzând investigația privind utilizarea de către producătorul de medicamente a materialelor de drojdie roșie "Beni-Koji".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel