Lapte praf, mii de cutii în depozitul DSP Olt. Cum ajunge la beneficiari

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bebeluș cu căciulă în casă
Bebeluș cu căciulă în casă

Direcţia de Sănătate Publică Olt are în depozit peste 10.000 de cutii de lapte praf pentru copiii care nu beneficiază de lapte matern. A cerut sprijinul Prefecturii ca să-i anunţe pe reprezentanţii primăriilor să ridice produsul și să-l distribuie beneficiarilor.

Lapte praf, DSP. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, laptele praf aflat în depozit are termen de valabilitate până peste doi ani şi ar ajunge pentru aproximativ 170 de copii, în condiţiile în care pentru un copil se acordă câte cinci cutii de lapte praf lunar.

Laptele praf se acordă gratuit, pe baza unei prescripţii de la medicul de familie, numai copiilor cu vârsta de până la un an, care nu beneficiază de lapte matern şi care se încadrează în următoarele criterii: cu mame care prezintă contraindicaţii ale alăptării; copii sănătoşi la care se constată o creştere nesatisfăcătoare (sub limita inferioară a normalului vârstei) din cauza absenţei laptelui matern; copil adoptat sau aflat în familie de plasament; cu mama decedată.

"Având în vedere că la nivelul Depozitului DSP Olt există 10.467 de cutii cu lapte praf (9.036 cutii Nan Optipro + 1.431 cutii Vitalact Basic) am solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului Olt în anunţarea reprezentanţilor consiliilor locale, pentru ridicarea acestui produs în favoarea beneficiarilor. Dorim această susţinere pentru desfăşurarea în condiţii optime a programului de combatere şi profilaxie a distrofiei la copilul de 0 - 12 luni, prin acordarea gratuită a laptelui praf", se arată într-un comunicat al DSP Olt, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel