Leacul pentru arsurile ușoare de la bucătărie. Lidia Fecioru: „Unguent făcut în casă, se aplică de 7 ori pe zi”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ți-au sărit câțiva stropi de apă fierbinte pe mână și ai o mică arsură? Iată ce trebuie să faci. Foto: Pixabay
Ți-au sărit câțiva stropi de apă fierbinte pe mână și ai o mică arsură? Iată ce trebuie să faci. Foto: Pixabay

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru dat rețeta unui unguent de casă care ameliorează usturimea de la arsurile ușoare pățite în bucutărie și face ca bășicile să se vindece mai repede și fără urme.

„Dacă tot suntem în perioada în care facem dulcețuri, compoturi și ne mai ardem la mânuțe, cu apă sau ulei, dacă ni se întâmplă este bine să punem imediat peste pielea arsă făină.

Va ciupi un piculeț, dar se va liniști. E bine să punem multă făină ca să nu rămână bășicile acelea mari și dureroase", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea „Adevăruri ascunse” de la Antena 3.

Unguentul de casă pentru gospodine

„Pentru că știm că arsurile sunt foarte dureroase și pielea se reface cu multă grăsime, putem face o cremuță la bain-marie. Topim 3 linguri de unt, 3 de miere și tot 3 linguri de ceară. Ceara o putem găsi la apicultori.  

Se amestecă bine, iar după ce s-a răcit compoziția, punem și un albuș de ou. Ungem apoi cu acest unguent locurile unde avem arsurile măcar de 7 ori pe zi.

Arsurile minore, de bucătărie se pot trata ușor cu acest unguent pe care îl facem în casă”, a recomandat Lidia Fecioru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel