Leacul pentru cancer, în lucru. Dina: Pandemia este o oportunitate. Validează dezvoltarea acestei tehnologii și pentru alte arii terapeutice

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
leacul pentru cancer - FOTO: Freepik
leacul pentru cancer - FOTO: Freepik

Leacul pentru cancer este în lucru. Dr. Gabriel Dina a precizat la DC Medical că se lucrează la dezvoltarea unor noi produse pentru tratarea cancerului.

Leacul pentru cancer este în lucru. Cercetătorii se folosesc de experiența din timpul pandemiei de coronavirus pentru a realiza un vaccin pe bază de ARN mesager pentru tratarea cancerului, a anunțat dr. Gabriel Dina, Director Corporate Affairs, Pfizer Romania a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul dezbaterii online ”Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie. Ce poate face sistemul sanitar? Ce putem face fiecare dintre noi”.

”Este un concept (tehnica ARNm) care a fost imaginat cu mai bine de patru decenii în urmă, ceea ce ne arată cât este de lungă și anevoioasă această cale de la o ipoteză, de la idee, de la o viziune, până la a realiza un produs care este sigur și eficace de administrat de către cei care au nevoie de el. 

Vezi și: De ce lipsesc medicamentele pentru viroze. Tănăsescu: Lasă să am în casă un litru de ulei, un kilogram de făină și niște antibiotice. Nu ar trebui să li se permită să cumpere fără recomandare

Împreună cu BioNTech, înainte de declanșarea pandemiei, lucram la dezvoltarea unor produse pentru terapia cancerului. Practic, pandemia este o oportunitate pentru că validează dezvoltarea acestei tehnologii și pentru alte arii terapeutice”, a explicat dr. Gabriel Dina Director Corporate Affairs, Pfizer Romania a explicat în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul dezbaterii online ”Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie. Ce poate face sistemul sanitar? Ce putem face fiecare dintre noi”.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Vaccinul anti-cancer, dezvoltat pe baza descoperirilor din pandemia de COVID

Vaccinul anti-cancer, care se va baza pe descoperirile realizate de cercetători în timpul dezvoltării vaccinului COVID-19, ar putea fi disponibil la scară largă în doar opt ani. Cercetătorii susțin că vaccinul care se află în curs de dezvoltare va învăța organismul uman să recunoască și să atace cancerele folosind tehnologia ARNm.

”Credem că acest lucru se va întâmpla cu siguranță înainte de 2030. Scopul pe care îl avem este de a folosi abordarea individualizată a vaccinului pentru a ne asigura că, imediat după intervenția chirurgicală, pacienții primesc un vaccin personalizat, individualizat și inducem un răspuns imunitar prin care celulele T din corpul pacientului să poată căuta celulele tumorale rămase în organism și, în mod ideal, să le elimine”, a explicat  prof. Ugur Sahin.

Vezi și: Gripa, tratament. Tănăsescu: Nu se tratează o viroză respiratorie în spital. Se tratează acasă, cu terapie simptomatică

Echipa soț-soție care a co-fondat BioNTech, compania de biotehnologie care a încheiat un parteneriat cu Pfizer pentru a dezvolta un ARN mesager eficient (ARNm) țintit împotriva COVID-19, a prezis că un vaccin împotriva cancerului ar putea fi disponibil pe scară largă în următorul deceniu, indică Science Alert.

BioNTech s-a concentrat inițial pe dezvoltarea de tehnologii bazate pe ARNm pentru o abordare specifică pacientului pentru tratamentul cancerului, conform The New York Times.

Tureci a spus că experiențele lor de lucru în secțiile de cancer în calitate de tineri medici, care erau frustrați de faptul că nu le pot oferi tratament pacienților oncologici, i-au determinat să-și dezvolte activitatea în cercetarea cancerului.

Acea muncă a propulsat dezvoltarea vaccinului COVID-19, care, la rândul său, acum îi răsplătește pe cercetători în munca lor privind cancerul, a spus Ozlem Tureci. 

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel