Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Oamenii de știință au găstit explicația pentru care unele persoane dezvoltă eczeme și alte afecțiuni ale pielii, în timp ce altele nu.
Un nou studiu (link direct) realizat de cercetătorii de la Universitatea Binghamton, explică de ce unele persoane dezvoltă eczeme și alte afecțiuni ale pielii.
Eczema este o afecțiune cronică a pielii cunoscută și sub denumirea de dermatită atopică. La nivel mondial, 2 până la 5% dintre adulți și aproximativ 15% dintre copii suferă de simptome precum pielea uscată, inflamată și mâncărime.
Deși există numeroase tratamente pentru eczeme, cum ar fi creme medicale și remedii naturiste, cauzele exacte ale afecțiunii rămân evazive.
Dermatita atopică poate debuta din cauza unui nivel scăzut al uleiurilor din piele, cunoscute sub numele de lipide, în special al unui grup numit ceramide. Lipidele de pe suprafața pielii reglează hidratarea și, de asemenea, ajută la apărarea pielii de invadatorii străini, fie indirect prin semnalizare imunitară, fie direct prin activitatea lor antimicrobiană inerentă.
Un alt rezultat al eczemelor poate fi creșterea bacteriilor de la nivelul pielii, care pot provoca iritații și infecții.
Potrivit studiului, genetica poate juca un rol important în ceea ce privește eczemele, dar, de asemenea, s-a demonstrat că persoanele care au anumite meserii sunt mai susceptibile să dobândească această afecțiune, cum ar fi profesioniștii din domeniul sănătății, cei care lucrează cu metale, coafezele și lucrătorii de prelucrare a alimentelor. Conexiunea? Spălarea frecventă a mâinilor sau contactul regulat cu detergenți la locul de muncă.
Mai mult, autorii studiului afirmă că în condiții normale, sănătoase, bacteriile nu pătrund în bariera pielii. În afecțiunile precum dermatita atopică, însă, o pot face o face.
Deoarece bacteriile stafillococice sunt imobile, trebuie să se înmulțească pentru a crește prin stratul protector exterior al pielii cunoscut sub numele de stratul cornos. Cercetătorii din Watson cred că bacteriile nu cresc în jurul celulelor pielii, ci de fapt prin ele. Odată cu epuizarea lipidelor - fie prin genetică, fie prin riscuri profesionale - pielea pare să devină mai vulnerabilă la invazia bacteriană și la infecția țesutului subiacent.
Studiul integral, aici.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.