Ceaiul care curăță arterele și topește kilogramele. Motivul pentru care să adaugi o picătură de zeamă de lămâie

Alimentul din care se prepară acest ceai este cel mai des utilizat în bucătărie pentru prepararea mâncării, dar cu siguranță nu ai fi crezut că poți face ceai din...
Alimentul-condiment din care se prepară acest ceai are numeroase beneficii pentru sănătate. Este cel mai frecvent utilizat în bucătărie. Ceaiul fierbinte este un remediu popular pentru simptomele de răceală, cum ar fi congestia și tusea.
Ceaiul de usturoiu, tonic pentru sănătate
Ceaiul de usturoi, pentru că despre acesta este vorba, este un tonic pe bază de plante făcut din lămâie, miere și usturoi. Usturoiul este o plantă perenă originară din Asia Centrală. Planta produce un bulb care este folosit în bucătărie și în tratamentele de sănătate din întreaga lume.
Cercetătorii cred că egiptenii, grecii, romanii, chinezii, japonezii și amerindienii au folosit usturoiul în scopuri alimentare și medicinale de-a lungul istoriei.
Pudra de usturoi, uleiul de usturoi și suplimentele de usturoi sunt ușor disponibile. Suplimentele de usturoi pot fi făcute fie din ulei de usturoi, fie din usturoi proaspăt, uscat sau maturat. Fiecare formă de usturoi poate avea un efect diferit asupra organismului.
Ceaiul de usturoi poate fi făcut cu diverse ingrediente, deși usturoiul, lămâia și mierea sunt cele mai comune. Cu excepția cazului în care combinați ceaiul de usturoi cu un alt tip de ceai din planta Camellia sinensis, ceaiul de usturoi nu conține cofeină, evitând astfel eventualele efecte secundare ale acesteia.
Cum să prepari ceaiul de usturoi
Ceai de usturoi - FOTO: Freepik@atlascompany
S-ar putea să găsești plicuri de ceai de usturoi online sau în magazinele de produse naturiste. Cu toate acestea, ceaiul de usturoi poate fi ușor făcut acasă cu ingrediente simple pe care le vei găsi în orice magazin, inclusiv:
- 3-4 căței de usturoi
- 1/2 cană de suc de lămâie
- 1/2 cană de miere
Umple un vas cu trei căni de apă. Adaugă cățeii de usturoi, curățați și tăiați în jumătate. Fierbe apa. Scoate de pe foc și adaugă sucul de lămâie și mierea. Scoate usturoiul și servește cald sau păstrează pentru a încălzi mai târziu, potrivit Very Well Fit.
Există variații ale acestei rețete de ceai de usturoi. De exemplu, unele persoane adaugă ghimbir pentru gust suplimentar și beneficii de sănătate crescute. De asemenea, ghimbirul reduce mirosul puternic de usturoi.
Vezi și: 6 metode de a folosi berea la treburile casnice. Cum te poate ajuta berea să previi un incendiu
Ceaiul de usturoi, beneficii
Aproape că nu există afecțiune pe care usturoiul să nu fie creditat cu vindecarea sau ameliorarea acesteia. Unele, dar nu toate beneficiile usturoiului sunt susținute de dovezi științifice.
Concentrația de usturoi în ceai poate să nu fie aceeași cu doza mai concentrată din studii. În plus, gătirea sau fierberea usturoiului poate schimba, de asemenea, efectele sale terapeutice.
- îmbunătățește sănătatea sistemului imunitar
- previne și tratează cancerul
- ajută la scăderea în greutate
- luptă împotriva infecțiilor
- reduce colesterolul
- dezinfectează rănile
- tratează infecțiile cu drojdii vaginale
Vezi și: Valeria Herdea, despre protestele din sistemul medical: Am găsit la CNAS o situație complicată
- ameliorează ulcerele bucale
- îmbunătățește performanța la exerciții
- tratament pentru ateroscleroză (întărirea arterelor)
- ține țânțarii la distanță
Conform Institutului Linus Pauling de la Universitatea de Stat Oregon, usturoiul este o sursă bună de compuși de organosulfur, inclusiv alinază, care este eliberată când usturoiul este zdrobit sau tocat. Compușii de organosulfur sunt considerați a oferi anumite beneficii pentru sănătate.
De ce să adaugi miere și zeamă de lămâie în ceaiul de usturoi
Celelalte ingrediente ale ceaiului de usturoi, mierea și lămâia, oferă și ele unele beneficii. Lămâia este o sursă bună de vitamina C. În plus, cercetările au arătat că poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale în combinație cu mersul pe jos.
Mierea este utilă în ameliorarea simptomelor răcelii și gripei, inclusiv în ajutorul tusei și congestiei. De asemenea, este considerată un antioxidant, antiinflamatoare și antimicrobiană.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Apa cu cuișoare, beneficii surprinzătoare pentru glicemie și ficat. Eugenolul, compusul care are efect antiinflamator
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.