La ce vârstă suntem cei mai optimiști

Persoanele de vârstă mijlocie sunt „cele mai optimiste”, susține un studiu.
Un studiu realizat în State și în Olanda, pe 30.000 de persoane, arată că persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani sunt cele mai optimiste, chiar și decât tinerii. ”O parte din motiv poate fi că, pe măsură ce oamenii se maturizează, devin mai competenți în ceea ce fac, iar succesul le vine puțin mai ușor, așa că încep să devină mai optimiști pe măsură ce ajung la vârsta mijlocie”, afirmă profesorul William Chopik de la Universitatea de Stat din Michigan, potrivit dailymail.co.uk.
Studiul, AICI.
-
Somnul de frumusețe nu e un mit! Explicația uimitoare a unui neurolog13.09.2025, 17:50
-
-
-
-
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.