Piele: Alimentele care ameliorează mâncărimea

Alimentele pe care le consumi zilnic pot ajuta la ameliorarea mâncărimilor. Iată care sunt acelea.
Potrivit Clinicii Mayo, foarte multe afecțiuni pot provoca mâncărimi. Fie că este vorba de o erupție cutanată, cauzată de dermatită sau de o problemă de sănătate, cum ar fi insuficiența renală.
Vestea bună este că aceste mâncărimi pot fi ameliorate și prin dietă. Consumul de alimente bogate în vitamine E, C și A vă poate suprima de fapt nevoia de a te scărpina
Alimente bogate în vitamina E
Vitamina E conține proprietăți antioxidante, ajutând la protejarea pielii de radicalii liberi. Aceste substanțe instabile se formează atunci când corpul transformă în mod natural carbohidrații în energie. Deși vitamina E ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi și poate îmbunătăți și procesul de îmbătrânire, care poate face ca pielea să se simtă fragilă, să prezinte mâncărimi și uscaciune, potrivit unui număr din 2009 al revistei „Natural Health”. Deoarece această vitamină îmbunătățește circulația sângelui, ajută la crearea de noi celule ale pielii. Pentru a vă stimula aportul de vitamina E, mâncați alimente precum porumb, germeni de grâu, nuci, semințe, spanac și măsline, potrivit MedlinePlus.
Alimente bogate în vitamina C
Potrivit Universității din Maryland Medical Center, o deficiență de vitamina C este asociată cu pielea uscată, aspră și solzoasă, care poate prezenta mâncărime și inflamație. Vitamina C ajută organismul să producă o proteină numită colagen, folosită la fabricarea pielii și a țesutului cicatricial. În plus, vă ajută să vă reduceți expunerea la razele solare, protejându-vă astfel pielea. Surse dietetice bune de vitamina C includ ardei verzi, portocale, grapefruit, kiwi, varză și broccoli.
Alimente bogate în vitamina A
Vitamina A este implicată în creșterea și dezvoltarea pielii, sporind producția de sebum, care ajută la prevenirea mâncărimii pielii, păstrând-o curată și proaspătă, potrivit revistei „Natural Health”. În plus, vitamina A reduce aspectul ridurilor și al liniilor fine. Conform unui studiu publicat de MedlinePlus, alimentele bogate în vitamina A includ cartofii dulci, cantalupul, laptele, ouăle și ficatul.
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.