
Nutriționista Cori Grămescu reamintește că ar fi bine să nu sărim peste nicio masă principală a zilei la Interviurile DC News și Spectacola.
Aportul caloric de proteine este marea provocare a alimentației în post, spune nutriționista Cori Grămescu. La Interviurile D News și Spectacola, ea a oferit variante de mic dejun în post.
”Dimineața prefer versiunea cu proteine mai concentrată, deci din zona tofu împreună cu hummus - două surse de proteine vegetale; pe mai multe persoane le balonează acestea; trebuie spus că și obișnuința de a consuma alimente se antrenează în timp; dacă mâncăm prima dată s-ar putea să ne baloneze, dar după o săptămână lucrurile se simt deja mai bine. Ca alegere personală - o porție de tofu, o porție de hummus, o felie de pâine proteică, o pâine bogată în celule integrale cu maia. Și o cantitate semnificativă de legume. Mănânc multe legume - un ardei întreg, câteva roșii, una-două, câteva ridichi.
Pentru cei care preferă mic-dejunurile dulci - iaurt de cocos, cu chia, fructe de pădure și niște fulgi de migdale. Eu prefer să încep ziua cu alimente sărate”, afirmă nutriționista Cori Grămescu.
-
Lucrul care triplează riscul de cancer. Medicii, avertisment16.07.2025, 23:43
-
Cine scapă de plata CASS de la 1 septembrie16.07.2025, 22:35
-
-
Activitatea care îți protejează creierul. Previne uitarea16.07.2025, 20:10
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-