EXCLUSIV Cum să combini alimentele în post și să nu te îngrași
Nutriționistul Cori Grămescu spune la Interviurile Spectacola ce combinații de alimente să facem în post și să nu ne îngrășăm.
Pentru cei care vor să țină post, nutriționistul Cori Grămescu le recomandă să mănânce la fiecare masă un mix de legume precum năut, linte, mazăre și fasole boc împreună cu cereale integrale neprocesate care în mod natural nu conțin gluten în mod natural. Dintre acestea, Cori Grămescu amintește quinoa, orezul integral, hrișca.
”Nu trebuie să ne lipsească din alimentația zilnică nucile, semințele crude pentru că și ele, la rândul lor, completează micul de ingrediente care ne asigură necesarul de aminoacizi. Ar trebui să asociem aceste legume fibroase cu legume consistente cum e cazul rădăcinoaselor. Dintre legumele de sezon ar fi varza, care poate fi o adiție destul de bună la mesele noastre pentru că are volum, ține de foame. Are dezavantajul că balonează destul de tare, dar ne asigură senzația de sațietate”, explică Cori Grămescu.
Ea mai recomandă legumele verzi care au apărut deja în piețe precum spanacul, loboda, ștevia. ”Sunt foarte foarte bune pentru că au un aport caloric mic și ne țin de foame”, adaugă nutriționistul.
-
Gestul simplu care poate încetini îmbătrânirea creierului cu până la 20%03.11.2025, 20:03
-
-
Ministerul Sănătății prezintă stocurile de vaccinuri03.11.2025, 16:39
-
-
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Trucul simplu care îți transformă fața în doar câteva minute pe zi
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Îmbrăcămintea pe care nu trebuie să o speli cu apă fierbinte. Se distruge țesătura
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
