Alimentul ieftin care combate cancerul și taie pofta de mâncare: Bogat în vitamina D, B12, seleniu. Se recomandă ca produs de ”detox”

Care este alimentul ieftin și gustos care taie pofta de mâncare și are multe beneficii pentru sănătate.
Este vorba despre unul dintre cele mai sănătoase alimente, un aliment bogat în proteine, care, potrivit medicilor nutriționiști, dă sațietate.
Ei bine, vorbim despre sardină, cel mai ieftin pește, dar și sănătos.
Sardina conține proteine, grăsimi bune, calciu și mult mai puțin mercur, spre deosebire de alți pești. În plus, potrivit medicului nutriționist Ruxandra Pleșea, sardina este o sursă bună ce minerale și este recomandat și pentru detox.
"Sardina, un produs detox, ieftin și bun". 9 motive pentru care să-l mănânci
"De ce este sardina cel mai sănătos pește în aceste timpuri?
1. Conține grăsimi omega-3 în cantinate mare, greu de găsit în hrana noastră industrializată și care au rol antiinflamator.
2. Este foarte bogată în calciu, ușor de absorbit pentru că este într-un raport bun cu fosforul și cu alte minerale. Așa se întâmplă când mâncăm peștii cu tot cu oase.
3. Conține mult mai puțin metil-mercur decât alți pești bogați în omega-3, pești mari precum ton, pește spadă, somon, crustacee.
4. Este o sursă excelentă de proteine.
5. Pescuitul lor se face prin metode sustenabile pentru mediu.
6. Sunt ieftini / ieftine și bune.
7. Este o sursă bună de vitamina D și de vitamina B12, de cupru.
8. Este foarte bogată în seleniu și în cofactori ce îi favorizează absorbția, iar faptul că are un conținut scăzut în mercur recomandă sardina ca un produs ”detox” (când există deficit de seleniu și aport crescut de metil-mercur, căile de detoxifiere sunt blocate).
Sardina, bogată în proteine și grăsimi, taie pofta de mâncare și dă sațietate pe termen lung
9. Fiind bogate în proteine și grăsimi, sardinele taie pofta de mâncare, conferă sațietate pe termen lung. Unele studii leagă sardinele de reglarea leptinei (hormonul sațietății).
Sardinele se mănâncă preparate la grătar alături de salate, alături de paste sau la cuptor alături de cartofi copți și roșii coapte, dar și din conserve (BPA-Free) când se pun repede pe crackers, pe ardei grași sau în salate.
Nu le consumați niciodată prăjite în ulei de palmier (refolosit de o mie de ori)", spune medicul nutriționist Ruxandra Pleșea.
Sardina, beneficii nutriționale pentru sănătate
Leguma care TOPEȘTE grăsimea din ficat: Conține un compus numit indol care reduce grăsimea
Acești peștișori mici sunt plini de substanțe nutritive care pot fi benefice în prevenirea unui număr de afecțiuni de sănătate. Unii dintre acești nutrienți sunt cunoscuți pentru că ajută la prevenirea bolilor de inimă sau pot proteja împotriva anumitor tipuri de cancer.
Sardinele sunt uneori recomandate femeilor însărcinate și adulților în vârstă. Acestea conțin calciu și alți nutrienți vitali.
Sardinele mai conțin:
- Acizi grași Omega-3
Acizii grași Omega-3 ajută la prevenirea bolilor de inimă datorită proprietăților lor antiinflamatorii. Sardinele sunt o sursă excelentă a acestora.
Acizii grași Omega-3 reduc, de asemenea, riscul formării de cheaguri de sânge și scad tensiunea arterială. Și pot ajuta la protejarea celor care au avut un atac de cord în trecut.
- Vitamine
Sardinele sunt o sursă excelentă de vitamina B-12. Această vitamină vă ajută sistemul cardiovascular și vă oferă energie.
În plus, acești pești conțin o cantitate sănătoasă de vitamina D. Împreună cu B-12, D este necesară pentru o bună sănătate a oaselor pe tot parcursul vieții.
- Calciu
Sardinele sunt o sursă excelentă de calciu. Acest lucru le face o alegere bună pentru cei care sunt intoleranți la lactoză, alergici la lactate sau care au nevoie de mai mult calciu în dieta lor.
Acest lucru poate fi util și în timpul sarcinii, dacă aveți nevoie de forme alternative de calciu pentru sănătatea copilului dumneavoastră.
- Minerale
Pe lângă calciu și o mulțime de vitamine, sardinele conțin o serie de minerale benefice. Printre acestea se numără:
- niacină
- fier
- potasiu
- magneziu
- zinc
- fosfor
- Proteine
Sardinele au, de asemenea, proteine, care sunt esențiale pentru ca tu să construiești oase și mușchi sănătoși. De asemenea, proteinele ajută la crearea de anticorpi care ne mențin sistemul imunitar puternic. De asemenea, duce nutrienții și oxigenul către toate părțile corpului.
Cum trebuie să alegi sardinele
Dacă achiziționați sardine la conservă, este mai bine să le cumpărați pe cele care sunt ambalate în ulei de măsline, mai degrabă decât în ulei de soia. De asemenea, acestea vin ambalate în apă. Această versiune este o opțiune bună dacă sunteți în căutarea unor modalități de a reduce consumul de grăsimi.
Indiferent de ce cumpărați, asigurați-vă că verificați datele de expirare de pe cutie înainte de a cumpăra.
Dacă achiziționați sardine proaspete, asigurați-vă că le inspectați mai întâi. Lucrurile pe care trebuie să le căutați la sardinele proaspete includ:
- miros proaspăt
- piele lucioasă
- ochi strălucitori
- textură fermă.
5 alimente nocive pentru rinichi. Cartofii prăjiți se află pe listă
Sarcinele, precauții pentru sănătate. Cine nu trebuie să le mănânce niciodată
Persoanele care au probleme renale sau gută ar trebui să evite sardinele. Acestea conțin în mod natural o substanță care creează acid uric. Acumularea de acid uric poate cauza probleme renale și de gută pentru cei care sunt deja susceptibili.
Sardinele la conservă au un conținut ridicat de sare. Dacă încercați să vă reduceți aportul de sare, verificați eticheta înainte de a mânca sardine la conservă.
Numărul de calorii al sardinelor este, de asemenea, un aspect de care trebuie să țineți cont dacă vă urmăriți aportul caloric. Acestea tind să fie un conținut ridicat de calorii, indiferent de tipul de lichid în care sunt conservate.
În timp ce sardinele pot avea o reputație negativă, luați în considerare posibilitatea de a le încerca pentru valoarea nutritivă.
Acești peștișori mici sunt plini de bunătăți. Lista beneficiilor pentru sănătate ale sardinelor este extinsă, în timp ce dezavantajele sunt minime.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.