EXCLUSIV Drobul de miel, bombă calorică. Cum se prepară CORECT. Anca Ioniță: Conţine cantităţi mari de acid uric
Drobul de miel poate fi nesănătos. Iată ce trebuie să știi despre acest preparat specific sărbătorilor Pascale. Cum să îl prepari pentru a fi o gustare...
Drobul de miel este un preparat tradițional românesc, care se face de obicei în perioada Paștelui. Este un preparat făcut din organe de miel (inimă, plămâni, ficat) și legume (ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel), tocate mărunt și amestecate cu ouă și orez fiert. Această compoziție este apoi pusă într-o formă de copt și se coc drobul timp de aproximativ o oră, până când devine crocant și auriu. Drobul de miel este servit ca aperitiv sau fel principal, alături de ouă roșii și cozonac.
Drobul de miel este un preparat bogat în proteine și nutrienți precum fierul și vitaminele din grupa B, care sunt esențiale pentru sănătatea organismului. Cu toate acestea, consumul excesiv de drob de miel poate fi nesănătos din cauza conținutului său ridicat de grăsimi saturate și colesterol.
De asemenea, este important să fii atent la igiena alimentară și să te asiguri că preparatul este gătit bine, pentru a preveni intoxicațiile alimentare cauzate de bacterii și paraziți care pot fi prezenți în organele de animale. De aceea, este recomandat să consumi drobul de miel cu moderație și să îl alegi din surse de încredere, care respectă normele de igienă și siguranță alimentară.
Drobul de miel, riscuri
Organele de miel, precum inima, plămânii și ficatul, sunt o sursă bogată de proteine, fier și alte nutrienți esențiali pentru sănătate. Cu toate acestea, este important să ținem cont de faptul că organele de animale sunt mai sensibile la contaminare și dezvoltarea de bacterii decât alte părți ale corpului, din cauza funcțiilor lor în organism
Din acest motiv, este important să fie preparate corespunzător, prin gătire la temperaturi suficient de ridicate pentru a distruge microbii și paraziții care pot fi prezenți în acestea. De asemenea, este recomandat să cumpărăm organele de la surse de încredere și să fim atenți la termenele de expirare și la igiena alimentară în timpul manipulării și preparării lor.
Este important să consultăm medicul înainte de a consuma organe de animale, mai ales dacă avem probleme de sănătate sau alergii alimentare.
Dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, de ce drobul de miel poate să fie nesănătos.
”Consumul cărnii de miel aduce atât avantaje cât şi dejavantaje organismului. Drobul de miel poate fi nesănătos consumat în cantitate mare.
Organele, în special cele provenite de la animal tânăr conţin cantităţi mari de acid uric, lucru care predispune la apariţia gutei. Este recomandat cu moderaţie la copii”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Drobul de miel, rețetă sănătoasă
Ingrediente:
1,1 kg organe de miel
200 grame ceapă verde
100 grame pătrunjel verde
3 ouă fierte
3 ouă nefierte
O lingură ulei de măsline
O lingură sare
Jumătate de lingură piper
Mod de preparare:
Ingredintele spălate se fierb cu 3 litri de apă, timp de 50 de minute
Se toacă ceapa și verdeața
După ce organele de miel s-au răcit, se toacă în mașina de tocat carne
Se amestecă preparatul
Se pune într-un recipient peste o folie de copt.
Se adaugă compoziția în formă și se adaugă ouăle fierte decojite
Se coace timp de 30 de minute, la foc potrivit.
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
Vârsta la care este indicată colonoscopia. Dr. Eliza Gangone (SANADOR): Chiar dacă NU ai simptome
EXCLUSIV Semnul banal dat de cârcei. Nu-i mai ignora! Atenție la picioarele reci, furnicături, durere când mergi
EXCLUSIV 4 din 5 cazuri de cancer de sân în România sunt depistate în stadii avansate
EXCLUSIV Cum aleg medicii tratamentul care îți poate salva viața în cancer
EXCLUSIV Limfedemul, complicația ascunsă după operația de cancer mamar. Ramona Schenker: Invalidantă pentru paciente
EXCLUSIV Cum previi formarea pietrelor la rinichi cu un simplu obicei zilnic
EXCLUSIV Congelarea ovocitelor, cheia fertilității după 35 de ani. Dr. Lucia Luchian: Procedură simplă
EXCLUSIV Campania RESPIR 2025: GINA, standardul de aur pentru pacienții cu astm sever
EXCLUSIV Ce trebuie să știi despre centrele de permanență
EXCLUSIV Liderul neurochirurgiei europene, impresionat de rezidenții români: Sunt dornici să învețe și vor să devină excelenți!
Primul semn al cancerului de colon. Dr. Oana Dolofan: Faci și ocluzie intestinală
EXCLUSIV Te uiți la Insula Iubirii? Uite ce fel de om ești. Radu Leca îți dezvăluie problema
EXCLUSIV Misiunea 70/2030: România vrea să controleze hipertensiunea și să salveze vieți
EXCLUSIV Spitalele, evaluate de noi inspectori. Mesajul care poate duce la demiteri
EXCLUSIV Cum să scapi de monturi. Dr. Codrin Huszar (SANADOR): Fiecare metodă are avantaje și dezavantaje
EXCLUSIV Ce trebuie să știi dacă ai avut o rudă diagnosticată cu cancer. Conf. dr. Viorica Rădoi: Anamneză amănunțită și un istoric familial
EXCLUSIV Când se optează pentru fertilizarea in vitro în locul inseminării artificiale. Dr. Lucia Luchian: Șanse de reușită diferite
EXCLUSIV Violența în cuplu, o realitate complexă și adesea ascunsă. Bogdana Fati: Acestea sunt semnele
Divorțul nu înseamnă sfârșitul relațiilor. Cum să transformi despărțirea într-un nou început
EXCLUSIV Conf. univ. dr. Lucia Stănculeanu explică de ce tratamentul cancerului trebuie personalizat pentru fiecare pacient
EXCLUSIV Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.
