Ziua Îndrăgostiților. Surprinde-ți persoana iubită cu aceste 5 rețete romantice
De Valentine's Day, Surprinde-ți persoana iubită cu aceste cinci rețete romantice.
1. Căpșuni glazurate cu ciocolată
Din fericire pentru tine, acest desert este surprinzător de ușor de făcut acasă. Pur și simplu topește ciocolata, afundă fructele în ea și gata. Adaugă un plus de romantism prin înmuierea căpșunilor în prosecco, în prealabil.
2. Platou cu brânzeturi
O farfurie cu brânzeturi este o notă elegantă pentru orice seară, inclusiv de Ziua Îndrăgostiților. Este perfectă pentru o cină romantică în doi.
Asigură-te că incluzi brânză cremoasă, cu mucegai sau poate o brânză afumată. Completează platoul cu mezeluri, pâine, o mulțime de fructe de sezon, fructe uscate, crudități, nuci și măsline.
3. Fructe de mare
Creează o masă sclipitoare (la propriu și la figurat) cu fructe de mare. Sushi, calamari, plus filet mignon sau homar, toate vor da o notă aparte cinei tale cu persoana iubită.
4. Cocktail
Există mai multe avantaje dacă vrei să fii propriul barman: nu va trebui să aștepți la coadă, băuturile nu vor avea un preț ridicat și este mai ușor să îți personalizezi băutura. Gin & Prosecco (minunat dacă ai resturi de căpșuni) și iconicul Espresso Martini (un cocktail perfect, care combină vodca cu lichior de cafea și espresso).
5. Tarte și Trufe
Dacă dorești să încerci ceva nou în această zi specială, creează propriul desert special. Înveselește-ți deserturile cu tarte cu fructe sau trufe catifelate. Încearcă această tartă trandafir cu mere.
Rețetă tartă trandafir cu mere
Pentru aluatul de tartă: 200 g făină pentru patiserie tip 550, 100 g unt/margarină Unirea (rece), un praf de sare, 1 gălbenuș mare, cidru cât să lege aluatul (aprox 60 ml)
În plus: 40 g făină pentru blatul de lucru
Pentru cremă: ·100 g unt/margarină Unirea (la temperatura camerei), un praf de sare, 2 ouă mari + 1 albuș, 60 g migdale măcinate, 40 g nuci caju măcinate, 1 lingură făină, 2 plicuri (16 g) zahăr vanilat Bourbon
Pentru stratul de fructe: 3 mere Florina, 3 linguri apă, după gust, 1 lingură zahăr pentru decor, ½ linguriță apă de flori de trandafir
Aluatul de tartă
Amesteci într-un bol făina de patiserie cu untul tăiat cubulețe și un praf de sare, cu mâinile sau cu o ustensilă pentru frământat. Este important ca untul să fie rece, pentru ca aluatul să fie fraged. Adaugi gălbenușul și cidrul, cât să lege aluatul (eu am avut nevoie de 60 ml). De altfel, și cidrul va face ca aluatul să fie fraged. Nu ai nevoie de zahăr, pentru că ai cidrul care e dulce. Transferi aluatul, sfărâmicios la început, pe blatul presărat cu puțină făină și îl frămânți cât să-i dai formă. Îl dai la frigider 15 minute.
Crema cu migdale și caju
Bați spumă albușurile cu un praf de sare și zahărul Bourbon și dai deoparte.
Separat, bați cu mixerul untul/margarina cu gălbenușurile. Este bine ca untul să fie la temeratura camerei, astfel încât crema să iasă spumoasă. Adaugi migdalele și caju, apoi încorporezi treptat spuma de albușuri. La urmă, adaugi făina și amesteci.
Montare și coacere
Scoți aluatul din frigider, îl întinzi în foaie subțire și îl transferi într-o tavă de formă de tartă. Eu am folosit o tavă ceramică cu hârtie de copt pe fund, unsă cu grăsime și tapetată cu făină.
Decupezi surplusul de aluat cu un cuțit.
Torni și nivelezi crema peste aluat. Nu ai nevoie de pesmet.
Speli merele și le tai felii subțiri, apoi le aranjezi pe tartă sub forma unui trandafir.
Într-un bol mic amesteci puțină apă cu zahăr și apa de flori de trandafir și umezești ușor merele cu o pensulă.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, mai întâi 25 de minute la foc mic, să se coacă bine înăuntru, apoi 10 minute la foc mediu, să se rumenească, scrie bucataras.ro.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
