
Pepenele roșu este un fruct delicios, adorat de toată lumea. Specialiștii însă spun că, dacă atunci când âl tăiem constatăm că are miezul crăpat, nu ar trebui să-l...
Pepenii sunt dintre cele mai consumate fructe de sezon și chiar sunt recomandați în sezonul cald, datorită capacității mari de a ne hidrata.
Tocmai de aceea, este important să cunoaștem câteva aspecte importante înainte să cumpărăm un pepene, mai ales că nu putem vedea dacă este perfect fără să-l tăiem, scrie agromedia.ro.
Iată de ce nu ar trebui să consumăm un pepene care prezintă miezul crăpat în interior, atunci când îl tăiem.
Specialiștii spun că, dacă atunci când tăiem un pepene roșu descoperim că miezul din interior este crăpat, acest lucru denotă faptul că planta a fost crescută cu îngrășăminte chimice. Acest lucru, însă, nu este neobișnuit sau dăunător, dacă îngrășămintele sunt folosite conform normelor în vigoare, însă poate deveni dăunător atunci când se exagerează sau sunt folosite substanțe periculoase.
Unii agricultori încearcă să grăbească creșterea pepenilor cu ajutorul agenților de accelerare, iar crăpătura din mijlocul miezului este un semn că pepenele a fost crescut sintetic.
În cazul în care pepenele are o astfel de crăpătură, atunci s-au folosit îngrășăminte chimice în creșterea lui.
De asemenea, un alt indiciu că a fost grăbită creșterea este culoarea semințelor. Acestea rămîn albe, nu apucă să se coloreze cu aceeași viteză cu care fructul este crescut, astfel că atunci când îl veți tăia veți constata că pepenele are semințele albe.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-