5 motive pentru care nu ar trebui să te epilezi
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Puțină lume știe că fructele de anason stelat se culeg cu mâna.
Fructele de anason stelat, spune Dan Vodnar, profesor de gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, se culeg cu mâna din copac.
”Fructele de anason stelat sunt culese manual? Fructele de anason stelat sunt formate de obicei din opt până la doisprezece segmente și sunt printre cele mai cunoscute condimente. Acestea sunt culese manual, după care sunt uscate prin expunerea la soare”, notează acesta pe rețelele sociale.
Anasonul stelat e diferit de anason, adaugă profesorul Dan Vodnar. Aceste condimente au o aromă asemănătoare, dar provin din două plante diferite. Anasonul e utilizat în bucătărie drept condiment, dar și în ceaiuri.
Anasonul a fost folosit în medicina tradițională pentru tratarea bolilor și a altor probleme de sănătate. Ceaiul de anason este un ajutor digestiv care ajută la stabilizarea stomacului și la reglarea digestiei. O analiză din 2012 a raportat că studiile pe animale au arătat că extractele de ulei esențial de anason sunt relaxante musculare eficiente. Aceeași analiză a arătat potențialul anasonului în tratarea constipației, care poate fi un simptom al sindromului de colon iritabil. Cercetătorii au combinat anasonul cu alte plante pentru a produce un efect laxativ.
Anasonul are, de asemenea, proprietăți analgezice și antiinflamatoare. Un studiu din 2016 a constatat că persoanele care au luat capsule de ulei de anason au îmbunătățit semnificativ simptomele sindromului de colon iritabil după patru săptămâni. Sunt necesare studii suplimentare pentru a afla exact cum funcționează uleiul de anason pentru tratarea sindromului colonului iritabil. Folosiți un mojar pentru a măcina 1 lingură de semințe de anason. Adăugați semințele zdrobite la 2 căni de apă clocotită. Se fierbe timp de 5 minute sau după gust.
Ingrediente necesare pentru a găti pere coapte cu scorțișoară și vanilie
4 pere mari
120 ml suc de mere (împărțit în 80 + 40 mililitri pentru două utilizări diferite)
70 g zahăr brun
1 lingură de suc de lămâie
3 linguri de unt nesărat
1 linguriță esență de vanilie
2 stele de anason
1 baton de scorțișoară
Înainte de a începe, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Spală și taie perele în 4 bucăți.
Într-o cratiță, amestecă 80 de mililitri de suc de mere cu zahărul și încălzește la foc mediu, pentru a se dizolva.
Adaugă apoi untul, batonul de scorțișoară, vanilia și anasonul. Amestecă bine pentru a integra toate ingredientele. Ia de pe foc.
Într-un castron așază perele. Toarnă siropul deasupra, nu tot, mai lasă deoparte două sau trei linguri. Adaugă și condimentele (bățul de scorțișoară și anasonul) în tavă, deoarece gătitul va crește aromele rețetei.
Stropește cu puțin suc de lămâie.
Bagă la cuptor pentru 35 de minute. După primele 15 minute adaugă jumătate din sucul de mere rămas (aproximativ 20 de mililitri) și după 15 minute restul. În acest fel, perele sunt mult mai suculente.
Spre final, adaugă restul de sirop și lasă perele câteva minute în cuptor.
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.
Află cele 5 obiceiuri dovedite științific care îți curăță pielea din interior și o ajută să strălucească natural.
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Iată secretul pe care puțini îl cunosc!
Cum funcționează cu adevărat spray-ul de bronzare. Ce trebuie să știi înainte de a-l aplica.
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
Cu ce să nu te îmbraci când zbori cu avionul. Îți poate pune sănătatea în pericol.
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect.
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.