
Carnea făcută pe grătar este mult mai delicioasă preparată pe foc de lemne, spune Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.
Este un motiv pentru care carnea făcută e grătar este mai delicioasă la foc de lemne decât gătită pe cărbuni. Explicația științifică o oferă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, într-o postare pe pagina de Facebook a proiectului său, Știință cu sare și piper.
”Grătarul făcut la foc cu lemne este mult mai aromat? La o temperatură de peste 400 grade Celsius, lignina din compoziția chimică a lemnului se descompune în mai mulți compuși de aromă care se imprimă pe suprafața grătarului aducând un plus de savoare întregului preparat”, scrie Dan Vodnar.
Noutăți
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
Cele mai citite
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-
Articole similare
Când este mai bine să faci duș? Există un răspuns clar
20.05.2025, 23:41
Scorțișoara în frumusețe. Tratamente naturale pentru păr
22.04.2025, 10:00
300x250
Ten luminos fără cremă: 5 obiceiuri care curăță pielea din interior
17.06.2025, 08:40
Scapă de mâinile uscate peste noapte. Soluția simplă e deja în casă
27.01.2025, 18:00
Fă asta în fiecare dimineață! 8 obiceiuri care îți schimbă complet ziua
20.06.2025, 12:26
300x250