Cele mai frecvente probleme ale părului și cum pot fi gestionate
Părul este una dintre cele mai expresive trăsături ale noastre – ne definește stilul, personalitatea și starea de spirit.
Profesorul Dan Vodnar spune că bomboanele gumate și jeleurile strălucesc datorită unui compus folosit și în industria automobilelor.
Bomboanele gumate și jeleurile au o strălucire dată de un compus utilizat în industria automobilelor. Este vorba de o ceară specială, ceara de carnauba.
”#Știați că
Bomboanele gumate și jeleurile strălucesc datorită unui compus utilizat și în industria automobilelor? Pentru a avea un aspect lucios și atrăgător, bomboanele gumate sunt acoperite cu ceară cu care sunt lustruite automobilele, mai exact ceară de carnauba. Ceara de carnauba este o ceară naturală obținută din frunzele palmierului Copernica cerifera, și își are originea pe teritoriul Braziliei. În lista aditivilor alimentari, ceara de carnauba este codificată E903”, notează Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară, pe rețelele sociale.
Ceara de carnauba este utilizată pe scară largă în alimentație, datorită caracteristicilor sale fizico-chimice, se explică pe sciencedirect.com. În studiul publicat pe respectiva platformă se detaliază despre utilizarea cerii de carnauba în alimente, inclusiv despre procesul de extracție a cerii, caracteristicile chimice și fizice ale acesteia, aspectele de siguranță, legislația națională și internațională.
Ceara de carnauba provine de a un palmier cu același nume. Palmierul carnauba este un palmier evantai al savanelor braziliene de nord-est, unde e cunoscut sub denumirea ”arborele vieții”. La vârsta de 50 de ani are 14 metri înălțime, o coroană stufoasă, uriașă și frunze rotunde. Pe acestea, în timpul sezonului uscat din nordul Braziliei, palmierul își protejează frunzele lungi de un metru de pierderea umidității secretând un strat de ceară de carnauba pe suprafețele superioare și inferioare ale frunzelor.
Ulterior, oamenii taie frunzele din septembrie până în martie și le lasă să se usuce la soare. Apoi, ceara sub formă de pulbere se îndepărtează prin baterea frunzelor zbârcite, apoi se topește, se strecoară și se răcește. Produsul final este galben sau verde maroniu, în funcție de vârsta frunzelor și de calitatea prelucrării. Ceara constă în principal din esteri ai alcoolilor și acizilor cu lanț lung. Are un punct de topire de aproximativ 85 °C (185 °F), arată Enciclopedia Britannica.
Părul este una dintre cele mai expresive trăsături ale noastre – ne definește stilul, personalitatea și starea de spirit.
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Dermatologii avertizează! Adevărul despre apa micelară. Trebuie clătită sau nu? Cum îți distrugi pielea fără să-ți dai seama.
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
Cu ce să nu te îmbraci când zbori cu avionul. Îți poate pune sănătatea în pericol.