
Vitamina C este unul dintre cele mai populare ingrediente cosmetice, folosită în demachiante, creme hidratante, seruri reparatoare, măști hrănitoare.
Vitamina C este un antioxidant care are zeci de beneficii pentru frumusețe și tinerețe. Proprietățile utile ale vitaminei C sunt multiple.
Vitamina C are următoarele proprietăți:
- stimulează sinteza colagenului;
- controlează producția de pigment de melanină, prin urmare face parte din agenții anti-pigmentare;
- favorizează vindecarea rănilor;
- îmbunătățește circulația sângelui;
- are efect antiinflamator - elimină iritația și inflamația;
- are efect antioxidant, care neutralizează radicalii liberi si elimina efectele stresului cronic;
- participă la sinteza vitaminelor B și a aminoacizilor;
- protejează pielea de radiațiile ultraviolete.
Remediul natural pentru tratarea durerilor de gât. Ai nevoie de patru ingrediente
Organismul nostru produce singur vitamina C atunci când consumăm suficient mărar, pătrunjel, ardei roșu și verde, roșii, broccoli, varză de Bruxelles, napi, cătină, căpșuni, citrice.
Concentrația vitaminei C în sânge depinde de absorbția eficientă a substanțelor din intestine și de funcția rinichilor. Stresul, abuzul de alcool, fumatul, administrarea de antibiotice sau analgezice reduc vitamina C din organism.
Vitamina C în produse cosmetice
Vitamina C este un ingredient esențial pentru piele. Prin urmare, poate fi inclus în toate produsele de îngrijire a pielii: de la demachiantul facial până la cremă de protecție solară.
Folosește seruri, deoarece conțin o concentrație semnificativ mai mare de vitamina C decât o cremă. Dacă în cremă concentrația vitaminei este de aproximativ 3-5%, atunci în seruri - de la 5 la 30%. Cu toate acestea, studiile au arătat că și o concentrație minimă de vitamina C (1%), folosită zilnic, oferă un efect antioxidant. Serul cu vitamina C curăță temeinic pielea, o tonifiază și o hidratează.
Părul va fi super strălucitor datorită gelului din semințe de in. Iată cum se prepară
În același timp, vitamina C se combină bine cu diverse ingrediente cosmetice, inclusiv acizi din fructe, retinol, niacinamidă(vitamină solubilă în apă,) ceramide (lipide), precum și alți antioxidanți și vitamine.
Prin urmare, în rutina zilnică de îngrijire a pielii, poți folosi în siguranță un produs, care conține vitamina C, cum ar fi serul. O iritație ușoară la începutul aplicării serului este normală, dacă produsul conține o concentrație mare de vitamina C.
După câteva săptămâni, pielea se va adapta. Produsele cu un conținut ridicat de vitamina C ar trebui, în mod ideal, să fie folosite la recomandarea unui medic dermatolog.
Redu apariția ridurilor precoce. Iată ce pași trebuie să respecți
De asemenea, atunci când cumperi un produs nou, acordă atenție ambalajului. La contactul cu oxigenul și lumina ultravioletă, formele stabile de vitamina C sunt distruse. Și asta înseamnă că, în timp, eficiența produsului se reduce semnificativ.
Alege sticle opace cu dozator, depozitează crema sau serul într-un loc întunecat și răcoros, cum ar fi un frigider pentru produse cosmetice. Ai grijă de tine și de pielea ta!
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-