12 beneficii ale consumului de legume cu frunze verzi
Toți nutriționiștii sunt de acord că legumele cu frunze verzi inclusiv varza, spanacul sau rucola sunt „vedetele” incontestabile ale alimentației. Cu un conținut scăzut de calorii, dar bogat în fibre,...
Indiferent dacă sunt sub formă de alimente întregi, piureuri sau pulberi organice de verdețuri, aceste alimente au puterea de a vă face să arătați și să vă simțiți mai tineri și chiar vă poate ajuta pentru o îmbătrânire sănătoasă!
Iată câteva beneficii ale consumului de legume verzi
1. Sprijină funcția optimă a creierului. Un studiu recent publicat în Neurology a constatat că cei care au mâncat legume verzi în fiecare zi au avut rate mai scăzute de declin cognitiv, în comparație cu cei care au mâncat cel mai puțin. De fapt, consumatorii de verdeață aveau echivalentul memoriei cuiva cu 11 ani mai tânăr! Acest lucru a fost adevărat chiar și după ajustarea pentru alți factori, inclusiv stilul de viață, educația și starea generală de sănătate.
2. Lupta cu balonarea. Dacă vă luptați cu balonarea, indiferent dacă este cauzată de dietă, hormoni, infecții intestinale sau alte probleme digestive, există un ingredient secret în legumele verzi care ar putea ajuta. Potasiul, un mineral și electrolit care se găsește din abundență în verdeață, este esențial pentru a menține un echilibru fluid optim în corpul dumneavoastră. O cana de spanac gătit conține 840 mg de potasiu, cea ce este enorm pentru necesarul zilnic.
3. Face pielea strălucitoare. Beta-carotenul, pigmentul vegetal pe care îl asociem în mod normal cu morcovii și alte legume galben-portocalii, se ascunde, de asemenea, în legumele cu frunze verzi.
Beta-carotenul poate oferi pielii tale o strălucire tinerească și chiar funcționează din interior spre exterior ca o protecție solară naturală, protejându-ți pielea de razele UV dăunătoare! Sucul sau deshidratarea verdețurilor vă ajută corpul să absoarbă mai bine acest carotenoid.
4. Eliberează stresul. Pentru un mod natural de a vă ameliora stresul, începeți în fiecare zi cu un smoothie verde mare. Verdețurile sunt o sursă excelentă de folat, care vă ajută corpul să producă neurotransmițători care reglează starea de spirit, cum ar fi dopamina și serotonina.
În plus, magneziul găsit în legumele cu frunze verzi poate ajuta la susținerea unei sănătăți vasculare optime
5. Susține sănătatea oaselor. Consumul de lapte nu este singura modalitate de a construi oase puternice. Puteți obține o mulțime de calciu pentru susținerea sănătății osoase a oaselor de la legumele verzi, cum ar fi broccoli și kale, conțin, de asemenea, tone de vitamina K foarte importantă
6. Sprijină îmbătrânirea sănătoasă. Legumele verzi au puterea de a întârzia scurtarea telomerilor, capacele de protecție ale ADN-ului nostru care se scurtează odată cu înaintarea în vârstă. Odată ce telomerii săi au dispărut complet, celula moare. Broccoli, în special, pare să aibă o capacitate superbă de a păstra lungimea telomerilor.
7. Îmbunătățește răspunsul inflamator. Este importantă susținerea unui răspuns inflamator sănătos pentru a protejarea de o serie de boli cronice. Verdețurile conțin antioxidanți și polifenoli, compuși de combatere a bolilor care se găsesc în alimentele vegetale
8. Ajută la echilibrarea glicemiei. Consumul unei porții de verdeață la fiecare masă poate susține nivelurile adecvate de glucoză din sânge. Chiar și doar includerea a puțin peste o porție suplimentară de verdeață zilnic poate face o mare diferență!
Dacă aveți o afecțiune tiroidiană, oscilațiile dramatice ale zahărului din sânge favorizează corpul să transforme mai mult T4 în T3 invers, forma inactivă a hormonului tiroidian.
9. Sprijină sănătatea optimă a intestinului. O genă descoperită recent, cunoscută sub numele de T-bet, care este pornită de legume crucifere, cum ar fi broccoli sau varză de Bruxelles, instruiește celulele precursoare din mucoasa intestinală să producă celule limfoide înnăscute (ILC). ILC-urile protejează corpul împotriva infecțiilor și inflamațiilor intestinale, controlează alergiile și intoleranțele alimentare, susțin un răspuns imunitar sănătos și etanșează scurgerile din intestin, făcând legumele verzi o alegere excelentă pentru oricine se confruntă cu orice fel de suferință gastro-intestinală.
10. Elimină toxinele. Verdeața este detoxifiant expert, datorită clorofilei - pigmentul care dă culoarea verde frunzelor. Alimentele bogate în clorofilă, cum ar fi spirulina, chlorella, pătrunjelul și lucerna, se leagă de metalele grele și toxinele din sânge și le transportă în afara corpului. Clorofila, de asemenea, vă ajută să vă curățați ficatul pentru a susține capacitatea naturală de detoxifiere a corpului și sprijină funcția imunitară pentru a împiedica colectarea toxinelor în corp.
11. Sporește enzimele digestive. Enzimele digestive sunt esențiale pentru descompunerea și absorbția substanțelor nutritive din alimentele noastre, deci, dacă aveți deficiență în aceste enzime, este posibil să aveți tot felul de probleme gastro-intestinale, inclusiv balonare, constipație, reflux și deficiențe de nutrienți. Scurgerea intestinală este unul dintre cei mai mari vinovați ai deficitului de enzime, precum și al inflamației cauzate de sensibilitățile alimentare, de stresul cronic, de genetică și de îmbătrânire. Verdele crude, cu frunze sunt unul dintre cele mai bune alimente pe care le puteți consuma pentru a susține capacitatea naturală a organismului de a produce enzime digestive.
12. Sprijină sistemul imunitar. Unul dintre cele mai promițătoare beneficii ale legumelor verzi poate fi capacitatea lor de a susține sistemul imunitar.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
În cât timp se vindecă o vânătaie și cum o tratezi corect
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
De ce să pui oțet în mașina de spălat. Răspunsul te va surprinde
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
