Când îngrașă și când slăbește STRESUL. Prof dr Mencinicopschi: depind de ce alimente combinăm
Cunoscutul nutriționist prof dr Gheorghe Mencinicopschi spune că stresul ne poate îngrășa sa ne poate slăbi, depinde de ce alegem să mâncăm și cum ne comportăm. Iată...
„Stresul îngrașă atunci când, fiind cronic stresați psiho-emoțional de viața modernă trepindantă, alienantă, fără valori morale adevărate, combinăm, pentru a ne potoli acest stres, grăsimi și proteine animale cu alimente bogate în zaharuri”, arată prof dr Gheorghe Mencinicopschi, în cartea „Crezi că știi să trăiești? Alimentația și longevitatea”.
El spune că, practic, nu trebuie să combinăm carnea, laptele și derivatele sale și ouăle, cu produse de panificație albă, cartofi, orez alb, paste albe din grâu comun.
Dacă stresat fiind, consumăm astfel de combinații, nivelul de insulină din organism rămâne cronic ridicat, iar organismul se blochează practic într-un mecanism de depozitare de grăsimi, ceea ce ne îngrașă.
Pe de altă parte însă, stresul ne poate și slăbi, susține nutriționistul.
„Stresul slăbește atunci când consumăm alimente bogate în proteine de origine animală, dar fără a le asocia sau combina cu zaharuri, ci cu legume neamidonoase, ciuperci”, a scris prof dr Gheorghe Mencinicopschi
Asta va face ca nivelul insulei în organism să rămână scăzut permanent, iar hormonul stresului, cortizolul, va fi liber să acționeze, mobilizând și arzând grăsimile din rezervele organismului, ceea ce ne va face să slăbim.
-
De ce te dor ochii? Cauze, semne de alarmă și când să mergi la medic11.11.2025, 23:04
-
-
Care e diferența dintre dermatită și eczemă11.11.2025, 20:27
-
-
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
