Cum alegi vinul în funcție de ce mănânci: 7 REGULI de bază și 5 COMBINAȚII PERFECTE

Alegerea vinului care să meargă cu ce mănânci poate fi dificilă, dar nu și dacă țineți minte câteva reguli simple. Ca să înțelegeți mai bine, vă dăm și câteva exemple de astfel de...
Vinul trebuie asociat cu grijă cu felul potrivit de mâncare pentru a spori perfect experiența. Există doar anumite alimente care se potrivesc bine cu un anumit tip de vin. Asocierea perfectă a tipului potrivit de vin cu anumite alimente este o artă, dar există câteva reguli simple care te ajută să nu greșești. Iată care sunt acestea: 0
1) Vinul ar trebui să fie mai acid decât mâncarea.
2) Vinul trebuie să fie mai dulce decât mâncarea.
3) Vinul trebuie să aibă aceeași intensitate ca aromă cu mâncarea.
4) Vinurile roșii se potrivesc cel mai bine cu carnea cu aromă îndrăzneață (de exemplu, carnea roșie).
5) Vinurile albe se potrivesc cel mai bine cu carnea de intensitate ușoară (de exemplu, pește sau pui).
6) Vinurile amare, aspre (de exemplu, vinurile roșii) sunt cel mai bine echilibrate cu grăsimi.
7) Este mai bine să asortezi vinul cu sosul decât cu carnea.
Cinci combinații perfecte
Ciuperci și Pinot Noir: Ciupercile au un gust de pământ și se asortează extrem de bine cu vinul pinot noir, care are un gust oarecum sărat și este ușor.
Brânză de capră și Sauvignon Blanc: Sauvignon blanc are un gust fructat și uscat. Este clar și ușor și are un nivel ridicat de aciditate. Se potrivește cu alimente bogate în aromă, dar ușoare la stomac. Acest vin alb merge bine cu preparate din brânză de capră și alte aperitive.
Vinurile de Bordeaux (cele roșii) și brânza frațuzească cu mucegai: Merge perfect nu doar pentru că sunt franțuzești amândouă. Vinurile roșii de Bordeaux, care sunt făcute din până la șase tipuri de struguri - Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec și Carménère -, sunt adesea seci, concentrate, puternice, ferme și tanice, iar grăsimile din brânza aromată cu mucegai le fac să alunece mai bine și să taie din tăria ca de șmirghel.
Creveți și Chardonnay: Chardonnay are o consistență mătăsoasă și senzuală și se combină bine cu mâncăruri și arome bogate și cremoase. Are aciditate și este perfect pentru a tăia bogăția mâncărurilor cu unt și cremoase. Merge bine cu creveți și cu sosuri cremă.
Mâncare asiatică și Riesling: Rieslingul are un gust ușor și este dulce. Are o cantitate mare de aciditate și dulceață și, astfel, se asortează bine cu mâncărurile asiatice care au arome îndrăznețe și au gust picant. Acest vin echilibrează picantul din mâncăruri.
-
Boala arterială periferică, semnal de alarmă pentru inimă și creier01.09.2025, 19:56
-
-
-
-
De ce se răspândește cancerul. Cum apar metastazele pulmonare01.09.2025, 13:43
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Andreea Mantea, infecție la măsea: "Tremur de durere. Iau foarte multe pastile". De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Cum să devii un "super-senior". Harvard dezvăluie secretul longevității: Nu au Alzheimer sau demență. Creier impecabil la 90 de ani
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Cinci lucruri pe care să le cumperi pentru a fi mai fericit. Lecția miliardarului Warren Buffett
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Apasă acest punct de pe mână dacă vrei să scapi de durerea de cap. Trece în câteva minute
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Cum să elimini firele de păr rămase pe haine după spălare. Trucul care salvează hainele și mașina de spălat
Hainele tale ies mereu pline de păr după spălare? Iată trucul genial pe care puțini îl știu și care îți va schimba complet rutina.
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Semnul de pe conservă că peștele e contaminat. Ce este codul FAO și ce număr să EVIȚI: Uite secretul pentru un pește necontaminat
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.