Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Cunoscutul medic nutriționist Anca Hâncu a dezvăluit un truc pentru a prepara mujdeiul de usturoi cu puține calorii, o rețetă ce merge de minune cu preparatele tradiționale românești. În plus, iată și 7...
Usturoiul este un ingredient popular în gătit, dar evitați de mulți din cauza mirosului său puternic. Asta în ciuda faptului că are nujmeroase beneficii pentru sănătate date de compușii de sulf, formați atunci când un cățelul de usturoi este tocat, zdrobit sau mestecat.
Mai exact, este vorba despre aliina și alinoza, două substanțe care sunt despărțite de o membrană fină. În momentul în care pisăm sau zdrobim usturoiul membrana se sparge, iar cele două substanțe interacționează și formează alicina care are multiple beneficii pentru organism.
Şi pentru că usturoiul pisat merge de minune cu preparatele tradiționale românești, dar nu cel făcut cu maioneză care se găsește în comerț, medicul nutriționist Anca Hâncu a dezvăluit, la Antena1, un mic truc pentru a ne bucura de toate beneficiile acestui aliment fără a ne mai face griji de calorii.
„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestec câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii”, a detaliat medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1.
Usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătate dovedite științific:
1. Conține compuși cu proprietăți medicinale puternice. Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Compușii de sulf din usturoi intră în organism din tractul digestiv și călătoresc în tot corpul, unde își exercită efectele biologice puternice.
Citiți și: De ce îți ia foc gura când mănânci usturoi
2. Usturoiul este foarte hrănitor şi are puține calorii
Un cățel de usturoi crud conține:
- Mangan: 2% din valoarea zilnică (DV)
- Vitamina B6: 2% din DV
- Vitamina C: 1% din DV
- Seleniu: 1% din DV
- Fibră: 0,06 grame
- calciu, cupru, potasiu, fosfor, fier și vitamina B1
3. Usturoiul poate lupta împotriva bolilor, inclusiv a răcelii. Un studiu amplu, de 12 săptămâni, a constatat că un supliment zilnic de usturoi a redus numărul de răceli cu 63% în comparație cu un placebo.
Durata medie a simptomelor de răceală a fost, de asemenea, redusă cu 70%, de la 5 zile în grupul placebo la doar 1,5 zile în grupul cu usturoi. Un alt studiu a constatat că o doză mare de extract de usturoi a redus numărul de zile bolnave de răceală sau gripă cu 61%.
Citiți și: De ce bărbații cu hipertensiune trebuie să mănânce mai mult usturoi. STUDIU
4. Compușii activi din usturoi pot reduce tensiunea arterială. Bolile cardiovasculare precum atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale sunt cele mai mari ucigașe din lume.
Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială este unul dintre cei mai importanți factori care provoacă aceste boli. Studiile umane au descoperit că suplimentele de usturoi au un impact semnificativ asupra reducerii tensiunii arteriale la persoanele cu tensiune arterială ridicată.
5. Usturoiul îmbunătățește nivelul de colesterol, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă. Usturoiul poate reduce colesterolul total și LDL.
Pentru cei cu colesterol ridicat, suplimentele de usturoi par să reducă colesterolul total și/sau LDL cu aproximativ 10-15%.
6. Usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului împotriva acțiunii radicalilor liberi.
Efectele combinate asupra reducerii colesterolului și a tensiunii arteriale, precum și proprietățile antioxidante, pot reduce riscul de boli comune ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer și demența.
7. Usturoiul susţine longevitatea: Având în vedere efectele benefice asupra factorilor de risc importanți, cum ar fi tensiunea arterială, putem concluziona că usturoiul ne poate ajuta să trăim mai mult. Faptul că poate lupta împotriva bolilor infecțioase este și el un factor important, deoarece acestea sunt cauze frecvente de deces, în special la vârstnici sau la persoanele cu sisteme imunitare disfuncționale.
Cum scăpați de mirosul neplăcut al usturoiului, aflați AICI:
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.