LINAGLIPTINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

LINAGLIPTINUM – prospect. Acțiunea: Inhibitor al enzimei DPP-4 (dipeptidil peptidaza 4), enzimă implicată în inactivarea hormonilor de tip incretin, GLP-1 și GIP.

LINAGLIPTINUM – prospect:

Denumire comercială: TRAJENTA 

Formă: comprimate

Indicații: Tratamentul diabetului zaharat de tip 2 la adulți, pentru a îmbunătăți controlul glicemic, fie ca monoterapie, fie în combinație cu metformină sau cu o sulfoniluree și metformină.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Linagliptina nu trebuie utilizată la pacienți cu diabet de tip 1 sau pentru tratamentul cetoacidozei diabetice. Se recomandă prudență atunci când se utilizează linagliptin în combinație cu o sulfoniluree. Poate fi necesară o scădere a dozei de sulfoniluree.

Reacții Adverse: Cea mai frecventă reacție adversă a fost hipoglicemia, mai ales în cazul triplei combinații cu metformină și sulfoniluree. Alte posibile reacții adverse: nasofaringită, tuse, pancreatită, hipersensibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel