Liposucția: ce rol are pentru pacientul obez și ce reguli se impun. Dr. Florin Turcu: Excesul de piele este o realitate. Femeile să știe că scăderea în greutate le crește fertilitatea

Giorgi Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Liposuctia - Foto: Freepik
Liposuctia - Foto: Freepik

Ce rol are liposucția în tratarea pacientului cu obezitate. "Femeile să știe că scăderea în greutate le crește fertilitatea..."

Procedurile estetice au devenit tot mai populare, iar printre acestea, liposucția a captat atenția celor în căutarea unei transformări rapide.

Această intervenție chirurgicală minim invazivă elimină depozitele nedorite de grăsime, conturând astfel silueta și conferind un aspect mai tonifiat. Cu o recuperare rapidă și rezultate vizibile, liposucția atrage tot mai mulți oameni dornici să-și sculpteze corpul.

Sanador

Procedura, realizată sub anestezie locală, constă în aspirarea grăsimii prin tuburi subțiri, modelând zone precum abdomenul, coapsele sau bărbia. Chirurgii experimentați folosesc tehnologii avansate pentru a minimiza riscurile și a asigura un rezultat natural.

Medicul Florin Turcu ne-a vorbit despre operația de micșorare a stomacului, dar și depsre liposucție.

Foto: Freepik

"Chirurgia bariatrică este, să spunem, extrem de eficientă, induce o scădere în greutate importantă într-un timp scurt.

Și excesul de piele este o realitate a acestor intervenții chirurgicale, indiferent de vârsta pacienților. 

Este adevărat că efectele estetice sunt mai puțin deranjante la pacienții tineri. 

Dar ele există și într-o astfel de situație, la un interval nu mai devreme de nouă luni de zile de la o astfel de intervenție chirurgicală, sigur că pacientul se poate adresa pentru proceduri de corectare a excesului de piele. 

Aceasta include abdominoplastie, body lifting, body contur, tot felul de proceduri care aparțin specialității de chirurgie reparatorie, de chirurgie estetică, dar și proceduri de lipoabsorcie, care înseamnă extragerea țesutului adipos care este încă surplus la nivelul glandei mamare.

Se întâmplă, spre exemplu, la bărbați", a declarat Dr. Florin Turcu, medic primar chirurgie bariatrică la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Regula impusă după operația de micșorare a stomacului în ceea ce privește liposucția

Foto: Freepik

"Și astfel de proceduri sunt cumva, aș zice, o regulă după astfel de intervenție chirurgicale, în anii în care pacientul este stabilizat din punct de vedere al greutății globale.

E recomandat ca un pacient care este supus unei intervenții de chirurgie bariatrică să aștepte pentru procedurile estetice o perioadă de minim un an de zile de la intervenția chirurgicală. 

De asemenea, pacientele ar trebui să țină seama de faptul că scăderea în greutate le poate induce o creștere a fertilității și nu este de dorit o sarcină în primul an de la o astfel de intervenție chirurgicală, așa încât traseul, să spunem unui pacient care suferă de obezitate morbidă, până la ce înseamnă normalul de zi cu zi este extrem de lung, este anevoios, necesită o implicare completă", a conchis medicul Florin Turcu.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel