Luna conștientizării cancerului de sân: 3 modalități de prevenire și detectare a bolii

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Octombrie, supranumită și luna roz, este luna de conștientizare și prevenție a cancerului de sân. o campanie internațională care vizează creșterea gradului de conștientizare a celui de-al doilea cel mai frecvent cancer care afectează femeile.

 

Societatea Americană de Cancer estimează că vor exista 271.270 de cazuri noi de cancer de sân în 2019, dintre care 99% vor fi diagnosticate la femei.
Potrivit CNN, aceste modalități ar putea ajuta la prevenirea și detectarea acestei boli comune, dar foarte grave.

Reducerea riscului

În timp ce factorii de risc precum genetica și vârsta nu pot fi evitați, puteți lua măsuri pentru a vă reduce riscul de cancer de sân în principal, printr-un stil de viață sănătos. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor au mai multe recomandări cu privire la modul în care se face acest lucru.

CDC recomandă menținerea unei greutăți sănătoase, exerciții fizice în mod regulat și discutarea riscurilor de utilizare a contraceptivelor orale sau a terapiei de substituție hormonală cu medicul dumneavoastră. Alăptarea poate fi și ea de ajutor în prevenția cancerului de sân.
Specialiștii sfătuiesc evitarea alcoolului, citând surse care indică faptul că riscul de cancer de sân crește odată cu consumul de alcool.
Factorii precum vârsta înaintată, sânii densi, mutații genetice, radioterapia și un istoric familial de cancer de sân pot crește riscul de a face cancer la sân, potrivit CDC.

Cunoaște simptomele

Multe femei sunt învățate să caute glande sau mase noi în țesutul mamar, dar este important să fie conștiente și de alte anomalii.
Umflarea sau înroșirea pielii, modificarea formei sânului, scurgeri ale sfarcului (alta decât laptele matern), durerea în sân sau pe sân, precum și exfolierea pielii pot fi alte semne de avertizare posibile ale cancerului de sân, conform Centrelor de Tratament al Cancerului din America.

Aceste semne nu sunt o indicație sigură a cancerului de sân, totuși, asigurați-vă că vedeți un medic pentru a discuta despre orice modificări noi.

Mamografii regulate

Unele femei sunt diagnosticate cu cancer de sân după ce au observat simptomele, dar multe femei afectate de această boală nu au deloc simptome. De aceea este vital să faceți mamografii regulat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel