Măști medicale în spitalele din București. Sunt destule? Ce spun conducerile unităților

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Floreasca. Foto: DC Medical
Spitalul Floreasca. Foto: DC Medical

Conducerile unor spitale din București declară că au măști medicale, iar altele precizează că trebuie să refacă stocurile.

Măști medicale, spitale. La Spitalul de Urgență Floreasca există măști medicale, dar nu destule. "Avem anumite cantităţi, dar mai şi achiziţionăm. (...) Problema este că se consumă mai multe decât în alte perioade. (...) Este şi epidemie de gripă. Trebuie să luăm nişte măsuri de precauţie. Da, în momentul acesta avem", a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă "Floreasca", Bogdan Opriţa, potrivit Agerpres.

La Spitalul Elias, toate secțiile au raportat că fac "față fluxului de cereri". "Este foarte mare cererea mai ales pentru aparţinători care se costumează complet. Sunt cu sutele şi trebuie asiguraţi toţi, nu doar pe unii. (...) Nu am primit deocamdată negaţii de la furnizori", a spus medicul Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt de la Elias, conform sursei citate.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila" există un stoc de 100.000 de măști.

La Spitalul Universitar de Urgență din București s-au luat măsuri cu gândul la cazurile de gripă. Reprezentanții SUUB precizează: "Am luat măsurile necesare, de a avea materiale de protecţie pentru personal, dar şi pentru pacienţi şi de a organiza activitatea în condiţii de circulaţie crescută a infecţiilor respiratorii sau epidemie de gripă, când e cazul. Din păcate, coronavirusul se suprapune peste epidemia de gripă şi va prelungi acest sezon de infecţii respiratorii acute, astfel că va trebui să refacem stocurile".

La Spitalul "Marie Curie" există un stoc de 30.000 de măşti. La Spitalul Grigore Alexandrescu există măști: "Avem măşti peste tot. Şi la pansamente (n.r. - sala de pansamente), la sala de operaţii. Toată lumea, de la infirmiere la medici, au măşti. A spus că au mai fost achiziţionate măşti. (...) Sunt măşti, avem la discreţie. Sunt puse şi pentru pacienţi. Sunt cutii cu măşti în mai multe spaţii".

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş" există măști. Iar la Institutul "Marius Nasta" se vor primi joi, 27 februarie, 2.000 de măşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel