Măștile care omoară virușii. Cum funcționează

Adisa Codruț |
Data publicării:
Masca. Foto. Pixabay
Masca. Foto. Pixabay

Cercetători de la MIT, SUA, lucrează la o mască ce ucide virușii folosind căldura.

Cercetătorii de la MIT au plecat de la ideea ca măștile faciale filtrează virușii, inclusiv COVID-19, și reduc riscul de infecție și vor să creeze o mască care omoară virușii folosind căldura. Vor să incorporeze în mască o plasă de cupru încălzită. Mai precis, persoana care poartă masca respiră, aerul trece în mod repetat prin mască și orice particule virale din aer sunt încetinite și ucise de mască și de temperaturile ridicate. O astfel de mască ar putea fi utilă pentru profesioniștii din domeniul sănătății, spun cercetătorii, precum și pentru cetățeni în situații în care distanța socială ar fi dificil de realizat, cum ar fi un autobuz aglomerat.

Ce mai sun cercetătorii puteți citi pe DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel