Mădălina Neacșu despre Medicina Nucleară: acum îşi câştigă relevanţa şi utilitatea mai mult ca oricând

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Expertul în securitate şi rezilienţă urbană, politici şi strategii NATO/UE, Mădălina Neacşu, a declarat, joi, la workshop-ul "NATO Urban Medical", organizat în cadrul congresului CardioNET de la Târgu Mureş, că Medicina nucleară îşi câştigă relevanţa şi utilitatea mai mult ca oricând, în contextul expirării Tratatului privind forţele nucleare intermediare (INF) şi în perspectiva expirării Tratatului pentru Reducerea Armelor Nucleare Strategice (New START).

Medicina nucleară. "Medicina Nucleară este foarte importantă. Deşi există şi este abordată la nivel de cercetare ştiinţifică, acum îşi câştigă relevanţa şi utilitatea mai mult ca oricând. De ce sun acest lucru? De pe 2 august a expirat Tratatul INF, acesta este tratatul de interzicere a atacurilor nucleare cu rază mică şi mijlocie. Deci în momentul de faţă noi nu mai avem un tratat care să ne securizeze la nivel global. Ştim foarte bine că aceste negocieri între Rusia, SUA şi celelalte state de fapt nu au dus la un acord şi negocierea nu a dus la reînnoirea tratatului, ceea ce creşte vulnerabilitatea şi ameninţările asupra securităţii naţionale a fiecărui stat. Iată că medicina nucleară emerge în acest context pe considerente post-tratat INF. Acum vă mai dau o veste proastă, se pare că din 2121 o să mai expire un tratat, sper să îl reînnoim, este Tratatul New START (Tratatul pentru Reducerea Armelor Nucleare Strategice, n.r.), care este cu rază mare nucleară", a arătat expertul, citat de Agerpres.

Mădălina Neacşu consideră că în contextul expirării Tratatului New START se impune o reconsiderare a unor indicatori strategici medicali.

"Ar trebui să ne pregătim încă de pe acum şi să reconsiderăm, să reinterpretăm anumiţi indicatori strategici medicali, să interconectăm acele dimensiuni şi să ne creăm infrastructurile critice medicale aferente", a susţinut Mădălina Neacşu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel