Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Mahmureala are efecte negative asupra funcției creierului. Ultimele cercetări în domeniu arată și cum este afectată memoria.
Mahmureala reduce funcția și memoria creierului, potrivit unor noi cercetări ale Universității de Tehnologie Swinburne (Swinburne) din Melbourne.
Cercetarea a fost realizată în Brisbane și a implicat analizarea respirația și intervievarea participanților după o noapte de beție.
În dimineața următoare, peste 100 de participanți care au consumat alcool în acea noapte au finalizat un sondaj online și un test cognitiv, în timp ce se confruntau cu diferite grade de mahmureală. Testul a măsurat funcția creierului, în special memoria și funcția executivă.
Cercetările au descoperit că cei care au avut o concentrație mai mare de alcool în respirație în noaptea precedentă, au petrecut mai mult timp la băut, au raportat simptome mai grave de mahmureală și au efectuat testul mai lent decât ceilalți, mai sobri.
„Nu este surprinzător, cu cât se consumă mai mult alcool, cu atât este mai gravă mahmureala și afectarea creierului”, spune membra din echipa de cercetare, dr. Sarah Benson, care adaugă că acest tip de cercetare este important, astfel încât oamenii să-și înțeleagă limitările în ce privește consumul de alcool. „Este important să știți mai multe despre cauzele și consecințele mahmurelii, deoarece nu numai că apare foarte des, dar au și efecte negative potențiale asupra activităților de zi cu zi”, spune ea.
"De exemplu, studiul nostru dovedește că mahmureala reduce capacitatea de a se angaja în comportamente complexe și, astfel, capacitatea de a conduce, de a lucra, de a studia sau de a conduce alte activități sunt afectate de mahmureală."
Echipa din spatele cercetării continuă să exploreze efectele mahmurelii asupra funcției creierului, căutând modalități mai bune de a interacționa cu un grup mai larg de participanți.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.