Mai multe obiceiuri accelerează îmbătrânirea. Renunță chiar acum la ele

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Mai multe obiceiuri accelerează îmbătrânirea. Renunță chiar acum la ele. Foto: Freepick @wayhomestudio
Mai multe obiceiuri accelerează îmbătrânirea. Renunță chiar acum la ele. Foto: Freepick @wayhomestudio

Mai multe obiceiuri accelerează procesul de îmbătrânire. Înțelegem cu toții că bătrânețea este inevitabilă, dar ne dorim ca aceasta să vină mai târziu.

Unele persoane au o dietă sănătoasă, iar altele fac sport, încercând să câștige putere și longevitate. Mai există persoane care cheltuiesc un pumn de bani pe diverse suplimente alimentare, despre care se crede că ar prelungi viața și tinerețea.

Mai există și persoane care visează să amâne bătrânețea cu ajutorul cosmeticelor anti-îmbătrânire sau a chirurgiei plastice. Fiecare dintre aceste opțiuni este bună în felul său, dar există obiceiuri zilnice, comune multora dintre noi, care aduc rapid bătrânețea mai aproape.

Frecați-vă părul cu folie de aluminiu. Acest truc ingenios face minuni

Consumi multe dulciuri. Consumul regulat de alimente cu zahăr este o rețetă excelentă pentru o îmbătrânire rapidă. Se știe că colagenul și elastina fac pielea sănătoasă. Odată cu consumul excesiv de dulciuri, de băuturi carbogazoase dulci, de sucuri cumpărate din magazin, zahărul se leagă de aminoacizii din colagen și elastină, ceea ce duce la deteriorarea celulelor și împiedică refacerea acestor substanțe importante în organism.

S-a demonstrat că toate dulciurile contribuie la creșterea în greutate. Iar kilogramele în plus au un efect negativ asupra sănătății. Este mult mai dificil pentru o persoană bolnavă să amâne bătrânețea. Dacă vrei dulciuri, alege o ciocolată neagră de calitatea înaltă. De asemenea, te poți răsfăța cu fructe uscate, dar cu moderație.

6 alimente care declanșează poftele de neoprit și îți pun în pericol silueta

Consumi prea mult alcool. Nimic nu îmbătrânește corpul uman atât de repede ca alcoolul. În ultimii ani, se tot vorbește despre beneficiile apei curate. Medicii, nutriționiștii și antrenorii ne încurajează să bem apă curată în fiecare zi. Dacă nu bem suficientă apă, pielea îmbătrânește mult mai repede și, mai important, apar probleme de sănătate.

Alcoolul deshidratează, provoacă apariția diferitelor procese inflamatorii care apar pe față sub formă de umflături și roșeață, ca urmare a ruperii capilarelor. Persoanele care beau mai mult de opt pahare de alcool pe săptămână au mai multe riduri pe ten și pungi inestetice sub ochi. În plus, partea de jos a feței pierde din volum. Desigur, cu astfel de manifestări, este greu să vorbim despre tinerețe și frumusețe.

Oamenii care beau alcool moderat sau care l-au abandonat complet, arată mult mai tineri decât semenii lor, care nu refuză plăcerea de a se relaxa cu alcool.

Ațipeala, somnul scurt de zi, și beneficiile sale. Cât de des trebuie să fie, dar și care este ora indicată să ațipești


Nu dormi suficient. Când dormim, în organism au loc procese importante, care restabilesc unele organe. Lipsa somnului împiedică finalizarea proceselor importante. Probabil, ai observat că după o noapte nedormită este greu să te machiezi dimineața: crema este slab absorbită de ten, iar fața este cumva „șifonată”. Explicația este simplă: la persoană odihnită, bariera pielii este restabilită cu 30 la sută, decât la una care nu a dormit. Pielea persoanelor care dorm8 ore pe zi, pielea nu îmbătrânește atât de repede.

Fumezi prea mult. Fumul de tutun conține multe toxine care dăunează tenului și care  pătrund și în vasele de sânge, afectând circulația oxigenului și a altor substanțe nutritive. Persoanele care fumează, au mai multe șanse de a avea pungi sub ochi, pleoape căzute, riduri în jurul gurii și pe buze.

Scapă de răceala persistentă cu 4 remedii naturiste

Celulele nervoase nu se regenerează! Resentimentele, mânia, invidia nu fac bine nimănui.  Dacă îți vei lua rămas bun de la acești „prietenii” dăunători, viața va părea mult mai bună și mai distractivă. Toată lumea are astfel de momente în viață, dar acestea trebuie să fie pe termen scurt și să nu se repede. Stresul cronic îmbătrânește rapid corpul.

Cel mai bun lucru de făcut este să încerci să eviți situațiile stresante și să iei măsuri pentru a minimiza impactul stresului asupra sănătății.

Stresul negativ durează mult timp și îți subminează sănătatea zi de zi. În plus, stresul negativ poate duce o persoană la epuizare mentală și fizică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel