Scapă de răceala persistentă cu 4 remedii naturiste

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Scapă de răceala persistentă cu 4 remedii naturiste. Foto: Freepick @stockking
Scapă de răceala persistentă cu 4 remedii naturiste. Foto: Freepick @stockking

Scapă de răceala persistentă cu ajutorul unor produse naturale, pline de zeci de vitamine și nutrienți.

Pentru mulți dintre noi, iarna înseamnă o reapariție a răcelilor, care sunt însoțite de dureri de gât, nas înfundat sau care curge și slăbiciune. Dacă te doare capul, ai o congestie nazală, te dor mușchii și te simți obosit, este clar că ești răcit.  

Dacă, în timpul sezonului rece, nu poți scăpa de o răceală cu medicamente, atunci încearcă să folosești remedii naturiste. Desigur, înainte de a urma aceste recomandări, ar trebui să consulți medicul.

Scorțișoara, efecte asupra memoriei la tineri. Ce alte beneficii mai are condimentul iernii

Fă exerciții de respirație. Inspiră și expiră, repede, prin nas, de la 60 până la 120 de ori. Repetă de patru ori pe zi acest exercițiu și vei elimina congestia nazală în decurs de patru zile. Vibrațiile pot crește fluxul de aer între sinusuri și cavitatea nazală. 

Nu uita de gargară. Mulți medici recomandă pacienților cu sinuzită să facă gargară cu apă sărată. Prin urmare, dacă medicul ți-a recomandat gargara cu apă sărată nu neglija sfatul lui. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Family Practice, gargara cu apă sărată poate  elimina mucusul și bacteriile pentru a ameliora congestia. Fierbe o cană de apă, apoi adaugă câte o jumătate de linguriță de sare și bicarbonat de sodiu. Lasă să se răcească și fă gargară cu această apă de două ori pe zi.

Antocianinele, beneficii și surse naturale. Sunt antioxidante și antiinflamatorii

Adaugă turmeric (cucurmină) în alimentație. Un studiu a constatat că administrarea de curcumină, un compus găsit în turmeric, de două ori pe zi ameliorează simptomele răcelii. Curcuminoizii sunt antiinflamatori, deoarece pot crește producția de interleukină 10, o substanță a sistemului imunitar care reduce inflamația. 

Poți lua acest supliment, desigur după ce ai consultat un medic. Până atunci, poți pregăti o băutură miraculoasă, care se numește laptele de aur

Cum se face laptele de turmeric

Pentru a face 1 cană de lapte de turmeric, pune la fiert o cană de lapte. Când laptele începe să fiarbă, adaugă o linguriță de turmeric. Poți adăuga și miere dacă vrei să fie dulce sau scorțișoară. De asemenea, poți pune un pumn de migdale sau nuci măcinate sau chiar fructe uscate zdrobite. Beneficiile laptelui de turmeric vor proveni din cele două ingrediente originale, laptele și turmericul.

Antioxidanții sunt esențiali pentru organismul uman, care ajută la combaterea oricăror leziuni celulare și protejează organismul de stresul oxidativ. Antioxidanții sunt importanți pentru funcționarea celulelor. Alimentarea bogată în antioxidanți va reduce riscurile de boli și infecții. Turmericul are o componentă activă numită curcumină, bogată în antioxidanți. Și laptele ajută la creșterea nivelului de antioxidanți din organism.

Dacă faci o cantitate mai mare, laptele cu turmeric poate fi păstrat la frigider timp de 2-3 zile. Dar înainte de a-l bea trebuie să îl încălzești. 

Ficatul gras, detoxifiere prin alimentație. Nutriționist: 80% dintre noi am fi în dureri, atât de des este răspândit

Folosește ulei esențial de eucalipt. Potrivit unui studiu, publicat în The Laryngoscope, atunci când pacienții care sufereau de congestie nazală și secreții nazale au luat capsule de cineol de trei ori pe zi, au raportat o reducere a simptomelor. 

Cineolul este componenta principală a uleiului de eucalipt, ceea ce înseamnă că acesta poate ameliora congestia nazală, datorită capacității sale de a curăța mucusul din căile respiratorii și de a suprima tusea. Miroase ulei de eucalipt atunci când nu poți respira bine sau adaugă câteva picături în cadă. Prin urmare, dacă nu ai alergii și medicul ți-a recomandat uleiul de eucalipt ca remediu împotriva răcelii, folosește-l, regulat, în difuzorul de aromaterapie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel