Mai multe restricții publice privind alcoolul, mai puține decese prin cancer

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Renunțarea la alcool aduce o stare mentală mai bună FOTO: pexels.com
Renunțarea la alcool aduce o stare mentală mai bună FOTO: pexels.com

Cercetătorii au descoperit o legătură între politicile mai restrictive privind consumul de alcool și ratele mai mici de mortalitate prin cancer.

Alcool, decese, cancer. Cercetătorii de la Centrul Medical Boston și Universitatea Boston University au analizat relația dintre politicile alcoolice mai restrictive și numărul de decese cauzate de alcool în fiecare stat american din 2006 până în 2010. Consumul a fost identificat recent ca un factor de risc emergent pentru dezvoltarea a cel puțin șapte tipuri diferite de cancer.

Alcool, decese, cancer. Cercetarea pe scurt

Echipa de cercetare au atribuit fiecărui stat un scor de scară a alcoolemiei bazat pe prezența și punerea în aplicare a reglementărilor diferite privind alcoolul, inclusiv restricții privind numărul de locații autorizate să vândă alcool, legile fiscale de stat etc. Apoi au corelat asta cu ratele de cancer atribuite alcoolului, prin stat, folosind date de la Centrul de control al bolilor și de prevenire a bolilor legate de alcool pentru cancerele esofagului, gurii și gâtului, ficatului, prostatei și cancerul mamar, potrivit news-medical.net.

Alcool, decese, cancer. Concluzia

Cercetătorii susțin că, pentru toate cazurile de cancer combinate, politici mai restrictive au fost asociate cu un risc redus de mortalitate prin cancer. Au sesizat o creștere de 10% a impactului politicilor de alcool cu o scădere relativă de 8,5% a deceselor prin cancer.

"Când ne gândim la riscul cancerului și la prevenirea acestuia, accentul tinde să fie pus pe factorii de risc la nivel individual, mai degrabă decât pe factorii determinanți de mediu cum ar fi politicile publice care afectează consumul de alcool sau tutun. Punerea în aplicare a unor politici eficiente pentru reducerea consumului de alcool este un mijloc promițător de prevenire a cancerului, care merită investigații suplimentare", consideră Timothy Naimi, medic și cercetător la Centrul Medical din Boston.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel