Mamele cu mai mulți copii dorm prost. Tații?

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Depresia perinatală
Depresia perinatală

Mamele cu mai mulți copii se confruntă cu mari probleme de somn, arată un studiu.

Mamele cu mai mulți copii s-au plâns că dorm prost decât mamele care a doar un singur prunc. În schimb, numărul copiilor dintr-o familie nu pare să afecteze calitatea somnului pentru tați. Este concluzia unui studiu realizat la Universitatea McGill, Canada, cu ajutorul a 111 părinți (54 de cupluri și 3 mame de familii monoparentale).

Modelele de somn ale participanților au fost analizate două săptămâni și s-a observat că mamele cu un copil au raportat că au un somn mai puțin întrerupt și de o calitate mai bună decât mamele cu mai mulți prunci.

”Mamele cu experiență au perceput că somnul lor este mai fragmentat decât cel al mamelor pentru prima dată. Tensiunea în relația conjugală poate apărea dacă îngrijirea copiilor este unilaterală și nu este discutată în colaborare", spune Marie-Hélène Pennestri, profesor asistent în cadrul Departamentului de Psihologie educațională și de consiliere, coordonatorul cercetării, într-un comunicat al universității amintite.

Pe viitor, cercetătorii și-au propus să explice diferențele dintre mame și tați și să determine de ce mamele cu mai mult de un copil raportează prost.

Studiul științific poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel