Marea Britanie anunță o creștere a cazurilor de COVID cu 7,6%

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay

Oficialii din Marea Britanie au anunțat creșterea cazurilor de COVID cu 7,6% față de ultima săptămână.

Marea Britanie a raportat 33.904 noi cazuri de COVID-19 din perioada 12 august - 18 august, o creştere cu 7,6% prin comparaţie cu perioada de 7 zile anterioară. Alte 111 persoane au decedat în interval de cel mult 28 de zile după un test pozitiv pentru COVID-19, mortalitatea în acest interval de şapte zile crescând cu aproape 8%.

În total, 47,41 milioane de britanici au primit prima doză a unui vaccin împotriva noului coronavirus până în data de 17 august şi respectiv 40.99 milioane de britanici au primit şi cea de-a doua doză, arată Agerpres.

Autoritățile din Marea Britanie au dat verde folosirii vaccinului COVID de la Moderna pentru copiii cu vârste între 12 și 17 ani. Agenţia de Reglementare pentru Medicamente şi Produse de Îngrijire a Sănătăţii (MHRA) din Marea Britanie a informat marţi că a aprobat utilizarea vaccinului COVID-19 de la compania Moderna pentru minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

Agenţia britanică a dat deja undă verde inoculării minorilor cu vaccinul de la Pfizer, deşi până acum guvernul britanic nu a început să administreze vaccinul celor cu vârsta sub 16 ani. În Marea Britanie, adolescenţii cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani vor putea începe să se vaccineze din 23 august, înainte de începerea noului an şcolar. Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a salutat avizul acordat de agenţie vaccinului de la Moderna şi a precizat că de-acum încolo se va ghida după recomandările grupului de experţi care consiliază guvernul pentru a decide dacă vor fi vaccinaţi copiii începând cu 12 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel