Masca de cacao te scapă de ridurile faciale: iată cum o faci pentru rezultate rapide

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Masca de cacao te scapă de ridurile faciale. Foto: Freepick @ wayhomestudio
Masca de cacao te scapă de ridurile faciale. Foto: Freepick @ wayhomestudio

Masca de cacao poate estompa ridurile faciale, care, odată cu vârsta, sunt inevitabile. 

Ridurile apar pe ten odată cu trecerea anilor și cu pierderea colagenului. Pentru a le estompa, unele femei apelează la injecții locale cu botox. Dar această intervenție estetică nu este potrivită pentru toate buzunarele.

Există însă măști naturale, făcute din ingrediente simple, pe care toate femeile le au la îndemână și care oferă același efect ca și botoxul. Descoperă această mască pe bază de pudră de cacao care îți va netezi ridurile.

Vrei să rămâi tânără mai mult timp? Alimentele care cresc producția de colagen

Ridurile sunt inevitabile. Și dacă nu vrei recurgi la operații estetice, care nu sunt lipsite de riscuri, este important să ai grijă de pielea ta încă de la o vârstă fragedă, adoptând un stil de viață sănătos și o îngrijire adecvată pentru a întârzia efectele îmbătrânirii.

De asemenea, pentru a recăpăta o piele tânără, fără riduri, nu este necesar să recurgi la botox. Unele ingrediente naturale, cum ar fi pudra de cacao, pot face acest lucru.

Masca cu pudră de cacao va estompa ridurile 

Pentru a pregăti o mască anti-îmbătrânire pe bază de pudră de cacao vei avea nevoie de:

- 1 linguriță de cacao pudră,

- 5 picături de ulei esențial de rozmarin,

- 1 lingură de apă,

- 2 lingurițe unt de cacao,

1 gălbenuș de ou.

Într-un bol, bate gălbenușul de ou cu untul de cacao și adaugă câteva picături de ulei esențial de rozmarin și pudră de cacao. Apoi toarnă apa, amestecând pentru a obține un amestec omogen cu o consistență netedă.

Aplică această mască  pe fața curățată anterior  și asă-o să acționeze circa 40 de minute. Apoi clătește-ți fața cu apă călduță.

Beneficiile ingredientelor din mască asupra pielii  

Bogata in polifenoli, care sunt antioxidanți puternici, pudra de cacao ajută la neutralizarea radicalilor liberi și promovează regenerarea celulară. Prin reducerea stresului oxidativ din piele, cacao repară daunele pielii  și reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor. De asemenea, pudra de cacao ajută la stimularea fluxului sanguin și la promovarea producției de colagen. Este bogată în cofeină, care ajută la tonifierea pielii.

Amestecă acest aliment din frigider cu crema ta hidratantă și vei arăta cu zece ani mai tânără

Untul de cacao protejează pielea de efectele radicalilor liberi și reduce aspectul ridurilor. Într-adevăr, este bogat în polifenoli, dar și în fitosteroli. Acestea sunt lipide vegetale, care ajută  la vindecarea pielii și la repararea acesteia.  Untul de cacao este bogat și în squalen, o substanță naturală, care protejează pielea de agresiunile externe. Pielea noastră conține, cu siguranță această substanță, care scade odată cu vârsta. Acesta este motivul pentru care untul de cacao este recomandat pentru tenul matur, pentru conținutul său de acizi grași care hrănește pielea și o menține suplă și hidratată.

Elimină pleoapele căzute, ridurile și cearcănele. Trucul inventat de femeile din Coreea

Datorită proprietăților sale antioxidante și antimicrobiene, uleiul esențial de rozmarin neutralizează efectele radicalilor liberi și  îi împiedică să modifice elasticitatea pielii.  Acest ulei esențial ajută, de asemenea, la fermitatea pielii și la prevenirea apariției ridurilor  datorită acțiunii sale de tonifiere.

Buzele și procesul de îmbătrânire. Cum să le protejezi după 45 de ani

Oul este bogat în vitamina A care este o vitamina antioxidantă, eficientă în lupta împotriva stresului oxidativ , cauza îmbătrânirii premature a pielii. Gălbenușul de ou conține și biotină, numită vitamina B8. Aceasta, pe lângă protejarea pielii de oxidarea celulară, promovează reînnoirea celulelor pielii și limitează pierderea de apă din piele  pentru a o menține hidratată. Astfel, biotina reduce aspectul ridurilor și promovează elasticitatea pielii.

Această mască, realizată din ingrediente naturale și la îndemână, îți  va permite să netezești ridurile și să-ți hidratezi pielea fără a cheltui un pumn de bani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel