Măștile cu vitamina E tratează pielea uscată și descuamată

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Măștile cu vitamina E tratează pielea uscată și descuamată. Foto: Freepick @ededchechine
Măștile cu vitamina E tratează pielea uscată și descuamată. Foto: Freepick @ededchechine

Măștile cu vitamina E sunt recomandate persoanelor care au probleme cu tenul. În plus, vitamina E în capsule este ieftină și poate fi folosită de oricine.

Uleiul din capsulele cu vitamina E ajută la calmarea pielii înroșite și inflamate, uniformizează nuanța pielii și elimină pigmentarea. De asemenea, acest ulei are o serie de proprietăți anti-îmbătrânire și poate stimula regenerarea pielii mature.

Uleiului de vitamina E are zeci de beneficii pentru piele:

1. Hidratează și hrănește pielea.

2. Reface și îmbunătățește aspectul țesuturilor deteriorate.

3. Fiind bogată în antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, vitamina E vindecă și repară celulele deteriorate.

Uleiul de cânepă, plin de acizi grași nesaturați, benefic pentru gene și sprâncene

4. Îndepărtează cicatricile de acnee și petele întunecate.

4.  Creste producția de colagen, care menține elasticitatea pielii.

6. Reduce liniile fine și ridurile și inversează semnele îmbătrânirii pentru o piele mai strălucitoare, cu aspect mai tânăr.

Vitamina E previne și tratează arsurile solare. Dacă pielea ta este sensibilă și predispusă la arsuri solare, atunci uleiul de vitamina E îți va aduce ușurare. Datorita puterii sale de hidratare, uleiul de vitamina E poate trata pielea uscată și descuamată. Dacă pielea este arsă de soare și este iritată, poți folosi ulei de vitamina E amestecat cu o cremă răcoritoare. Cu toate acestea, înainte de a ieși la soare, este mai bine să aplici o protecție solară.

Cele mai bune măști pentru orice tip de ten, din legume. De ce să-ți pui morcov, varză sau cartof pe față

Deoarece uleiul de vitamina E este destul de gros, funcționează bine ca bază pentru măștile de față făcute în casă.

Iată câteva dintre ele pe care le poți folosi pentru a rezolva diverse probleme ale pielii:

Mască de revigorare cu aloe vera. Amestecă în proporții arbitrare conținutul capsulei cu vitamina E cu suc proaspăt de aloe vera. Aplică masca pe fața curăță pentru 20-30 de minute. La final, clătește cu apă rece.

Mască de exfoliere și albire cu smântână sau iaurt grecesc. Amestecă conținutul capsulei cu vitamina E cu o lingură de smântână sau iaurt. Aplică masca pe fața curăță pentru 30 de minute, apoi clătește cu apă rece.

Retinolul, vitamina frumuseții. De ce toată lumea este obsedată de cosmeticele cu retinol

Mască cu miere. Amestecă conținutul capsulei cu vitamina E cu o lingură de miere. Aplică masca pe fața curată, iar peste 20 de minute clătește cu apă rece. Mierea este bogată în antioxidanți, iar vitamina E ajută la încetinirea daunelor cauzate de radicalii liberi, responsabili de semnele vizibile de îmbătrânire, cum ar fi ridurile, liniile fine și petele. Masca este, de asemenea, bună pentru tratarea acneei și a cicatricilor.

Retinolul, vitamina frumuseții. De ce toată lumea este obsedată de cosmeticele cu retinol

Mască tonifiantă cu căpșuni. Căpșunile sunt bogate în enzime care favorizează regenerarea pielii. Două căpșuni se zdrobesc într-un piure fin. Apoi adaugă conținutul unei capsule de vitamina E. Aplică masca pe față timp de 15-20 de minute. După ce masca se va usca, clătește fața cu apă caldă și pielea va deveni roz și strălucitoare.

Mască pentru creșterea părului. Vitamina E are un efect cu adevărat miraculos asupra părului. Stoarce uleiul din capsulă și amestecă-l cu balsam de păr. Masează ușor amestecul în păr și lasă-l să acționeze timp de 2-3 ore. Clătește cu șampon și apă caldă. Poți folosi acest tratament de două ori pe săptămână. După 2-3 spălări vei avea un păr puternic și strălucitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel