Mastocitoza. Ministrul Sănătății: Noi avem un astfel de Centru acreditat

Adisa Codruț / 18 oct 2019 / 17:47
Minisetrul Sănătății, prezent la evenimentul despre mastocitoză  FOTO: DC Medical
Minisetrul Sănătății, prezent la evenimentul despre mastocitoză FOTO: DC Medical

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a sărbătorit Ziua Internațională de conștientizare a Mastocitozei la Centrul de Excelență adresat acestei afecțiuni din București.

Mastocitoza, centru. ”Mastocitoza este o boală dificil de diagnosticat de către medici, care au nevoie de experiență pentru a realiza un diagnostic şi tratament adecvat", a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Centrul de Excelență în Mastocitoză din cadrul Spitalului Universitar din București.

Uniunea Europeană recomandă înființarea unor astfel de Centre de Excelență pentru o mai bună calitate a vieţii și cel mai bun prognostic posibil pacienților afectați de boli rare. Centurl din București funcționează din acest an, deși a fost acreditat la finalul lui 2018. Însă, mulți dintre pacienții cu mastocitoză au nevoie transplant medular, potrivit unui comunicat.

Ministerul Sănătății a elaborat proceduri pentru vaccinarea copiilor cu mastocitoză, iar la Spitalul Marie Curie este un centru special de vaccinare. Ministerul de resort a elaborat de anul trecut criteriile de încadrare în grad de handicap în mastocitoză, diferențiate pentru adulţi și copii.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy