Mastocitoza. Ministrul Sănătății: Noi avem un astfel de Centru acreditat

Adisa Codruț |
Data publicării:
Minisetrul Sănătății, prezent la evenimentul despre mastocitoză  FOTO: DC Medical
Minisetrul Sănătății, prezent la evenimentul despre mastocitoză FOTO: DC Medical

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a sărbătorit Ziua Internațională de conștientizare a Mastocitozei la Centrul de Excelență adresat acestei afecțiuni din București.

Mastocitoza, centru. ”Mastocitoza este o boală dificil de diagnosticat de către medici, care au nevoie de experiență pentru a realiza un diagnostic şi tratament adecvat", a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Centrul de Excelență în Mastocitoză din cadrul Spitalului Universitar din București.

Uniunea Europeană recomandă înființarea unor astfel de Centre de Excelență pentru o mai bună calitate a vieţii și cel mai bun prognostic posibil pacienților afectați de boli rare. Centurl din București funcționează din acest an, deși a fost acreditat la finalul lui 2018. Însă, mulți dintre pacienții cu mastocitoză au nevoie transplant medular, potrivit unui comunicat.

Ministerul Sănătății a elaborat proceduri pentru vaccinarea copiilor cu mastocitoză, iar la Spitalul Marie Curie este un centru special de vaccinare. Ministerul de resort a elaborat de anul trecut criteriile de încadrare în grad de handicap în mastocitoză, diferențiate pentru adulţi și copii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel