ME: Peste 71% dintre școli vor funcționa săptămâna viitoare cu prezență fizică. Secretar de stat: s-a luat în calcul rata vaccinării contra COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Cum vor funcționa școlile
Cum vor funcționa școlile

Ministerul Educației (ME) a anunțat în câte dintre unitățile din învățământul preuniversitar (școli, palate ale copiilor, cluburi sportive) se vor desfășura cursuri cu prezență fizică la ore. Ion Sorin, secretar de stat în ME a anunțat că la stabilirea unităților care vor fi redeschise s-a luat în calcul rata vaccinării personalului contra COVID-19.

Peste 71% dintre unitățile de învățământ preuniversitar din țară vor funcționa săptămâna viitoare cu prezență fizică la ore (activitate față în față) și aproape 28% integral în sistem online din cauza ratei de vaccinare mai mică de 60%, a anunțat vineri seara Ministerul Educației.

Reponsabilii ME au precizat, într-un comunicat, că în urma centralizării datelor raportate de inspectoratele școlare județene din toată țara, în săptămâna 15 - 19 noiembrie, unitățile de învățământ, în care sunt incluse inclusiv palatele copiilor, cluburile copiilor și cluburile sportive școlare, vor funcționa după cum urmează:

- număr unități care vor avea activitate față în față - 12.882 (71,86%);

- număr unități de învățământ care vor avea acivitate integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare contra COVID-19 mai mică de 60% - 4.983 (27,8%);

- număr unități care vor avea activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ ISMB) - 55 (0,31%);

- număr unități de învățământ care vor avea activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din numărul de clase suspendate) - 6 (0,03%);

- număr unități de învățământ care vor avea activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (anchetă DSP, hotărâre CJSU) - 0.

Lista unităților de învățământ (cu personalitate juridică și structuri arondate), incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului, va fi disponibilă integral pe edu.ro, sâmbătă, 13 noiembrie, în prima parte a zilei, se menționează în comunicatul Ministerului Educației.

Ion Sorin: S-a luat în calcul rata vaccinării contra COVID-19

Structurile arondate școlilor pot desfășura cursuri cu prezență fizică de săptămâna viitoare, dacă peste 60% din personal s-a vaccinat împotriva COVID-19, chiar dacă la nivelul întregii unități de învățământ această condiție nu este îndeplinită, a declarat, vineri, Ion Sorin, secretar de stat în Ministerul Educației.

„Săptămâna viitoare, cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar se vor desfășura în aceleași condiții în care au început după vacanță, cu mici reglaje necesare după prima săptămână și constatate la nivelul ministerului și am să dau un singur exemplu. Știți bine că luăm în calcul rata de vaccinare la nivelul unității, însă, de săptămâna viitoare, am permis unităților școlare să facă și separat, pe structuri arondate. Numărul de structuri arondate este aproximativ de trei ori mai mare decât numărul unităților de învățământ cu o personalitate juridică, astfel încât, dacă într-o comună, o grădiniță, de exemplu, care are trei angajați, depășește rata de 60% de vaccinare, ea poate funcționa, chiar dacă la nivelul întregii unități cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit", a spus Ion Sorin într-o conferință de presă.

El a explicat că astfel s-a dat o mai mare autoritate unității de învățământ.

„Astăzi suntem în proces de centralizare a datelor cu privire la numărul de unități școlare care încep cursurile de luni sau reiau cursurile de luni față în față și cele care sunt în sistem online. Avem la acest moment doar din 36 de județe, pentru că încă nu s-au finalizat toate consiliile de administrație din școli. Până la sfârșitul zilei vom avea date complete. Pe date din 36 de județe, peste 70% din numărul de unități de învățământ structuri și cu personalitate juridică vor începe în sistem față în față”, a adăugat Ion Sorin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel