Medic american de origine română, declarații după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19

Adisa Codruț / 19 dec 2020 / 22:59
Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Un medic american de origine română a explicat cum se simte după ce a primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19.

Theo Trandafirescu este un medic american de origine română, specialist în pneumologie şi Terapie Intensivă. El a relatat cum se simte după ce i s-a administrat prima doză a vaccinului anti-COVID-19 produs de  Pfizer-BioNTech.
„Am făcut prima doză acum două zile. Mă simt bine, nu am niciun fel de efecte secundare. Sunt dovada vie (...) La spitalul unde lucrez s-au vaccinat 60 - 70 la sută din membrii personalului. Exista dorinţa de a se vaccina la peste 90%, însă am decis ca o treime dintre noi să ne vaccinăm mai târziu, în caz de efecte secundare. Voi primi a doua doză peste trei săptămâni”, spune el.

de asemenea, medicul mai arată că a doua doză ar putea produce reacții alergice mai puternice. „Se spune că a doua doză are efect alergenic mai puternic.(...) Acest vaccin previne îmbolnăvirea, medicii îşi pot face meseria (...) O doză de vaccin are 0,3 mililitri de ARN (acid ribonucleic) mesager viral, care nu modifică ADN-ul uman (...) Este un mecanism studiat de ani de zile. Când chinezii au decodat, în ianuarie, ARN-ul viral, în două zile toată lumea avea tratamentul. A durat 11 luni studiul pe populaţie. Între efectele secundare din primele zile se pot menţiona rash-ul (erupţia cutanată, n.r.), febra, durerile musculare, limfadenopatiile (umflarea ganglionilor). Acestea sunt reacţii normale. Incidenţa efectelor secundare este redusă (...) Pentru mine este o necesitate acest vaccin. Trebuie să fiu sănătos pentru mine şi pentru cei din jur, familie, pacienţi”, mai spune el.

Șase luni de imunitate

Medicul a mai vorbit despre perioada de imunitate pe care o asigură vaccinul și, de asemenea, a făcut o comparație cu alte medicamente. „Lumea spune că 6 luni de imunitate (în urma vaccinului) este destul de bine. Imunitatea şi protecţia 100% nu ne-o dau decât Dumnezeu şi parlamentarii României (...) Când a apărut Viagra în urmă cu 15 - 20 de ani, au fost examinaţi mai puţin de 5.000 de pacienţi, deşi efectele cardiace sunt mai serioase (Cu referire la conspiraţionişti) Putem închide ochii şi să fim negativişti, sau putem beneficia de cele mai bune descoperiri în medicină şi în ştiinţă", a concluzionat Dr. Trandafirescu la Antena 3.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy