Medic ATI Colentina: „Degeaba numărați paturile sau ventilatoarele. Numărați MEDICI, ASISTENTE și INFIRMIERE!”

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Dr Laura Zarafin, medic primar de la Secția ATI a Spitalului Colentina, spune că degeaba avem paturi de terapie intensivă dotate cu ventilatoare dacă nu avem MEDICI, ASISTENTE și INFIRMIERE care să îngrijească acei bolnavi!

„Indiferent pe cine voi supăra, nu am de gând să mă opresc din a spune (până îmi răspunde totuși cineva ??!!!!), că suntem prea puțini anesteziști în Spitalul Colentina și prea puține asistente și infirmiere pentru paturile ATI pe care le avem. Nu are rost să mai spun că este același personal ATI care a îngrijit de 7 luni numai pacienți Covid 19”, arată dr Laura Zarafin, medic ATI la Spitalul Colentina. 

Medicul ATI spune că personalul medical insuficient este deja epuizat după 7 luni de tratat doar pacienți COVID-19. 

„Cei ce nu au intrat NICIODATĂ într-o terapie intensivă COVID, cu tot echipamentul, cei ce nu au pus catetere centrale și arteriale cu vizierele / ochelarii aburiți, cei care nu au văzut niciun pacient COVID degradându-se brusc, în câteva minute, cei ce vorbesc din fotolii confortabile, care nu vin măcar să încurajeze personalul mediu ajuns la capătul puterilor, chiar nu pot înțelege de ce insist. 

Insist pentru că este inadmisibil să lași aceiași oameni uzați deja de 7 luni să muncească în aceleași condiții (stați câteva ore în PPE ca să înțelegeți ce vreau să spun, vă rog... fără să faceți nimic... doar stați..) chiar acum, și pe un număr de paturi mai mare și în două clădiri. 

Nu am să încetez să atrag atenția că suntem mult prea puțini (medici, asistente, infirmiere) și că este obligatoriu să ne rotim. 

De ce? Veniți să vedeți de ce!!!!

Veți înțelege numai după ce veți sta 2 ore într-o secție ATI COVID. 

La alte spitale care au avut secții ATI, acestea nu au funcționat pe motiv de „personal insuficient”. Cine oare a stabilit că noi suntem suficienți? Se respectă normativul de personal minimal pentru secțiile de Terapie Intensivă? 

Vă răspund - categoric NU!

Degeaba numărați paturile sau ventilatoarele. 

Începeți să numărați oamenii!”, a explicat dr Laura  Zarafin, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel