Medic, infectat cu COVID-19, la câteva zile după ce s-a vaccinat

Angela Sabău |
Data publicării:
Simptome COVID-19
Simptome COVID-19

Medicul Carmen Dorobăț s-a infectat cu noul coronavirus la câteva zile după ce s-a vaccinat. Specialiștii spun că nu e imposibil, dar că aceste persoane cel mai probabil vor face o formă mult mai ușoară a bolii.

Nu este primul caz în care, la câteva zile după ce s-a vaccinat, o persoană a fost infectată cu noul coronavirus. Producătorii vaccinului spun că imunitatea se dobândește cam la 14 zile după vaccinare, iar imunitate maximă apare doar după administrarea celei de-a doua doze.
Astfel, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, Carmen Dorobăţ, a trăit experiența infectării după ce a primit prima doză de vaccin. Medicul s-a imunizat împotriva COVID pe 27 decembrie.
Confirmarea că este pozitivă cu COVID-19 a venit în urmă cu 48 de ore, spune medicului.
Carmen Dorobăţ a precizat că, înainte de vaccin, avea test COVID negativ și cel mai probabil infecția a apărut imediat după vaccinare.

Infectată probabil în perioada sărbătorilor

Medicul a spus miercuri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că şi soţul ei este infectat cu SARS CoV-2.
Dorobăţ spune că cel mai probabil ei s-au infectat în perioada sărbătorilor, când poate au "lăsat garda mai jos". Virusul nu a fost contractat din spital, susţine medicul. „Niciunul nu am luat din spital. Probabil a fost o gardă lăsată mai jos în perioada sărbătorilor, că nu a fost vorba de lipsa purtării măştii. Asta a fost", a declarat Carmen Dorobăţ, la Antena 3. „Trebuie să subliniez din capul locului că nu este nicio legătură între momentul administrării vaccinului, 27 decembrie, și simptomele apărute după revelion. Este vorba despre o contractare a acestei infecţii după administrarea vaccinului, categoric. Debutul simptomelor a fost în urmă cu 48 de ore, dar este o simptomatologie ștearsă. Cineva neavizat nici nu s-ar fi gândit să ia un test.
Eu și soțul ne-am testat împreună, pentru că am avut ceva transpiraţii și stare subfebrilă, iar rezultatul este pozitiv.
Urmăm indicaţiile, nu putem să ne tratăm singuri. Am vorbit cu domnul profesor Cercel şi ne-a coordonat terapia, pentru că niciodată nu poţi să judeci ce se întâmplă cu tine şi familia ta", a mai spus dr. Carmen Dorobăţ.
Medicii infecţionişti spun că infectarea cu coronavirus după administrarea primei doze de vaccin nu este exclusă, având în vedere că serul oferă imunitate după două săptămâni de la prima doză şi imunitate mare după cea de a doua doză.
Totodată, specialiștii spun că, deși se pot infecta, persoanele care au primit prima doză de vaccin vor face forme ușoare ale bolii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel