Ivermectina, un medicament pentru animale, posibil LEAC COVID. Carmen Dorobăț vine cu explicații

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Carmen Dorobăț
Carmen Dorobăț

Un medicament pentru animale, posibil leac contra virusului COVID-19. 

Este vorba de ivermectina, un medicament folosit la animale, despre care se spune că face minuni pentru pacienții cu coronavirus.

Un specialist în boli pulmonare a pledat pentru folosirea ivermectinei în cadrul unei audieri din Congresul SUA.

"Există un medicament care se dovedește a avea un impact miraculos. Când spun miraculos, știu ce vorbesc. Nu o spun ca să fac senzație. E o recomandare științifică, bazată pe munți de informații care au apărut în ultimele luni. Distruge total transmiterea acestui virus. Dcaă luați medicamentul, nu o să vă îmbolnăviți.", a spus medicul Pierre Kory, potrivit Antena 3.  

Medicul Carmen Dorobăț a comentat subiectul la Antena 3. 

"Este un medicament cunoscut de medicii infecționiști, în momentul în care încercăm să tratăm un efect antifibrotic la nivelul ficatului. Deci, acțiunea sa se bazează, în special, pe antifibroză în zona anumitor țesuturi. Este un protocol, dat în 26 decembrie, în SUA, care avizează utilizarea ivermectinei atât înainte de expunere, dar și după expunerea acută și, pe lângă aceste tablete de uz veterinar, firme cunoscute din Pharma au produs medicamentul și pentru administrare la om. Deci, în SUA se folosește, după cum reiese din studiile clinice și din datele care au apărut în literatură. În ce măsură va fi absorbit și în Comunitatea Europeană vom vedea. Cert este că trebuie să păstrăm un echilibru. Orice medicament poate avea și efecte secundare. (...)", a spus Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel