Medicamente fără rețetă și suplimente, ce se va întâmpla cu ele. Chirițoiu: Avem o analiză în lucru

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Medicamente
Medicamente

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței a anunțat, la DC News, că instituția pe care o conduce analizează prețurile la medicamentele fără rețetă și la suplimente. 

„Eu sunt mai îngrijorat de partea de medicamente fără rețetă. Aici mai degrabă problemele și avem o analiză în curs, o să o finalizăm în câteva luni, în care ne uităm, repet, la piața de medicamente fără rețetă. Aste apot fi fie medicamente, fie suplimente alimentare. Deci, pe zona asta cred că sunt probleme și o să vedem cu ce soluții venim”, a explicat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, EXCLUSIV la DC News. 

Una dintre variantele luate în discuție ar fi ca prețurile acestor medicamente și suplimente să fie stabilit printr-un alt mecanism. 

„Una ar fi să facem tot un compactor de prețuri, cum facem la alimente să facem ceva și la medicamente”, a arătat Chirițoiu. 

Cum procedezi atunci când la farmacie ți se impune să plătești produsele cele mai scumpe în locul celor similare, dar mai ieftine, află în video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel