Medicamente pentru GRIPĂ în România. LISTA completă de antitermice, antivirale și antiinflamatoare

Monika Baciu |
Data publicării:
gripa - FOTO: Freepik@DCStudio
gripa - FOTO: Freepik@DCStudio

Sezonul de gripă a debutat, iar Ministerul Sănătății a publicat lista cu medicamentele care sunt disponibile în farmacii.

Sezonul de gripă a debutat. În acest context, Ministerul Sănătății comunică lista preparatelor comerciale pentru adulți și copii (antitermice, antiinflamatoare, antivirale pentru gripă) disponibile în România.

VEZI AICI LISTA CU PREPARATELE DISPONIBILE

IBUPROFEN

PARACETAMOL

OSELTAMIVIRUM

În perioada 19 - 25 decembrie au fost raportate la nivel naţional 140.688 de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, IACRS şi pneumonii, a informat joi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 38.322 de cazuri.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

"Activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu răspândire locală în judeţele Braşov, Buzău, Cluj, Prahova, Sibiu, Timiş, Ilfov şi Bucureşti şi cazuri sporadice în unele judeţe", potrivit INSP.

Potrivit INSP, în săptămâna 19-25 decembrie au fost raportate 94 de cazuri confirmate de gripă (18 cu virus AH3, 28 cu virus AH1, 46 cu virus gripal A nesubtipat şi 2 cu virus gripal B).

De la începutul sezonului, au fost raportate 208 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul.

Vaccin disponibil

În perioada de referinţă au fost raportate 2.685 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 1.644 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 79 cazuri înregistrate înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Un număr de 1.417.836 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la 25 decembrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel