Medicamentul care ar putea vindeca maladia COVID-19: aproape 1 milion de oameni, tratați

DCMedical Team / 25 Martie 2021 / 10:26
Medicament     FOTO pexels
Medicament FOTO pexels

Un medicament utilizat în tratarea alergiilor pare eficient în tratarea COVID-19, după cum arată Sistemul Naţional de Sănătate (NHS) din Anglia.

Medicamentul numit Dexametazona, folosită în tratamentul alergiilor severe, a unor afecţiuni ale pielii, vărsături, boli autoimune sau inflamaţii, a fost folosită în Marea Britanie pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi cu coronavirus începând cu luna iunie anul trecut.

Utilizarea acesteia a demarat în urma unui studiu denumit Recovery, realizat de cercetători de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, care a ajuns la concluzia că dexametazona poate reduce mortalitatea la pacienţi spitalizaţi cu COVID-19, care necesită oxigen şi ventilaţie mecanică, cu 18%, respectiv 36%.

Potrivit unui alt studiu, realizat de Facultatea de medicină Nuffield din cadrul Oxford, medicamentul a fost folosit la tratarea unui număr estimat de 22.000 de pacienţi din Marea Britanie şi a 958.000 de persoane la nivel global.

Dexametazona poate reduce mortalitatea la pacienţi spitalizaţi cu COVID-19

″Datorită efortului excepţional al cercetătorilor noştri, personalului NHS şi pacienţilor, e posibil să fi fost salvate circa un milion de vieţi la nivel global. Cercetări care în mod obişnuit durează ani întregi au produs răspunsuri în timp record - cu rezultate care au avut ecou la nivel global″, a afirmat directorul executiv NHS, Simon Stevens, arată surse citate de Antena 3.

″Aşa cum virusul acesta s-a răspândit peste graniţe, aşa trebuie să se întâmple şi cu tratamentele şi cu vaccinurile, aceste ‘strategii de ieşire’ comune ale umanităţii în timpul pandemiei″ a încheiat acesta. 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy