Medicamentul care previne formele grave de Covid-19, de negăsit în farmacii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicament
Medicament

Un medicament care poate fi prescris de medicii de familie pentru formele ușoare și medii de COVID-19 este de negăsit în farmacii. Medicii spun că medicamentul ar fi util celor care suferă și de alte boli, pentru prevenirea formelor grave ale Covid-19.

Favipiravir este un antiviral care poate fi administrat în primele zile de boală, pentru a preveni cazurile complicate şi spitalizarea. Medicamentul este inclus în protocolul de tratament al infecției cu SARS-Cov-2, încă din martie 2020.

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a declarat la Digi24 că acest medicament nu a fost niciodată disponibil în farmacii. Ea a afirmat că sunt probleme de distribuție a lui. Este importat de o fabrică din Cluj, dar se găsește doar în spitale, pentru cei internați.

"Ideea era să degrevăm spitalele. Pentru că nu se găsește în farmacii, pacienții nu pot lua acest tratament acasă.

Ca orice boală virala se dă tratament simptomatic pentru cei care au boli care îi pun în categoria de risc. Ar fi bine să ia tratament antiviral de la început, ca să fie protejați de formele grave care pot apărea", a declarat Sandra Alexiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel