Medicamentul pentru menopauză, victorie în studiile clinice avansate. Reduce simptomele menopauzei. Se cere aprobarea lui

Medicament menopauza - Foto: Freepik @syda_productions
Medicament menopauza - Foto: Freepik @syda_productions

Medicamentul Bayer pentru menopauză și-a atins obiectivul cheie în cadrul unui studiu în fază avansată.

Menopauza este o etapă naturală din viața unei femei, caracterizată prin încetarea ciclului menstrual și diminuarea producției de hormoni estrogen și progesteron de către ovare.

Acest proces poate aduce o serie de simptome și schimbări în organismul unei femei, inclusiv:

- bufeuri

- insomnie și tulburări de somn

- schimbări de dispoziție și iritabilitate

- uscăciune vaginală

- scăderea libidoului

- creșterea în greutate

- osteoporoza

Ei bine, un medicament capabil să reducă simptomele menopauzei a trecut cu succes de al treilea studiu clinic.

Astfel, Bayer va încerca să obțină aprobarea pentru medicamentul de ameliorare a menopauzei după a treia victorie a studiului

Bayer a declarat marți că va solicita aprobarea de reglementare pentru medicamentul său pentru menopauză, după ce pastila cu administrare zilnică s-a dovedit a ameliora bufeurile într-un al treilea studiu în fază avansată, oferind o oarecare ușurare pentru unitatea sa farmaceutică, care se confruntă cu un eșec recent în materie de dezvoltare, potrivit Reuters.

Grupul german Bayer a declarat că un al treilea studiu de fază III cu medicamentul său, elinzanetant, a furnizat date de susținere privind eficacitatea și siguranța pe termen lung.

Mai mult, grupul farmaceutic a declarat că elinzanetant a arătat o reducere semnificativă din punct de vedere statistic a frecvenței simptomelor vasomotorii moderate până la severe, cunoscute și sub numele de bufeuri, comparativ cu placebo. Profilul de siguranță pe termen lung observat pe parcursul a 52 de săptămâni în cadrul studiului de fază 3 este în general în concordanță cu studiile efectuate anterior, a precizat compania.

Studiul vine după ce Bayer a raportat rezultate pozitive pentru două studii în fază avansată ale aceluiași medicament.

Mai mult, Bayer a precizat că va înainta datele obținute în urma acestor studii autorităților din domeniul sănătății pentru aprobarea elinzanetant pentru tratamentul simptomelor vasomotorii moderate până la severe asociate menopauzei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel