Medicul Adrian Marinescu: anul 2022 va fi unul echilibrat, cu măsuri mult mai uşoare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu spune că, după părerea lui, anul viitor va fi unul mai echilibrat, în care lucrurile se vor așeza și vor fi mai puține cazuri severe.

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutul "Matei Balș" din Capitală, spune că după părerea lui, anul viitor va fi unul mult mai echilibrat și cu mai puține cazuri severe, dar lumea va fi stresată.

"Eu cred că anul 2022 va fi anul echilibrului, adică vom mai avea infecţii, vor mai fi probleme, dar eu cred că lucrurile se vor aşeza la trecerea de la câmpul de luptă la convieţuire, adică vor fi mai puţine cazuri severe, dar cu condiţia ca oamenii să se ducă la spital, sistemul de Ambulanţă să funcţioneze, pentru că altfel nu rezistăm. Valul cinci vine şi el, dar eu cred că va fi mai echilibrat, vor fi mai puţine forme severe. (...) Omenirea va fi stresată.

În 2022, vom avea mai puţine restricţii şi va fi o treabă care ţine de convieţuire. 

Dar restricţiile putem să le numim măsuri care previn infectarea", a spus medicul Adrian Marinescu, director medical Institutul "Matei Balș" din Capitală, la Antena.

Cât priveşte virusul Sars CoV-2, medicul infecţionist este de părere că acesta nu va dispărea, însă vor fi puţine cazuri, vom învăţa să trăim cu el, asemeni virusului gripal.

"Pandemia înseamnă multe cazuri într-un timp scurt, nu înseamnă că trebuie să termini cu virusul, foarte important acest aspect. Pot să am virusul, cazuri izolate şi aceea nu este pandemie.

Vom trăi nişte ani de zile de acum înainte cu virusul, că la un moment dat nu o să mai ştim că e şi el pe acolo", a spus dr. Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel