Medicul Beatrice Mahler: Încă nu avem un tratament care să vindece COVID-19. Cum rămâne cu ivermectina?

Irina Radu |
Data publicării:

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București, a declarat că România se confruntă deja cu al treilea val de coronavirus și, ce e mai trist, încă nu avem un tratament care să vindece COVID-19.

"Afirmația mea este strâns legată de modul în care a evoluat numărul de cazuri, creșterea bruscă a numărului de pacienți care se adresează spitalului, a numărului de pacienți care au nevoie de Terapie Intensivă.

La Institutul Marius Nasta, ultimele zile au însemnat Terapie Intensivă COVID la capacitate maximă, secție cu 2-3 locuri în cursul zilei. Practic ne-am întors la situația de la începutul lunii noiembrie si final de decembrie. În condițiile în care numărul de pacienți care se prezintă cu simptomatologie este în creștere, în condițiile în care știu de la colegii mei din alte spitale că presiunea pe Terapia Intensivă COVID din București este foarte mare.", a explicat managerul Institutului „Marius Nasta”, marți seară, la „Jocuri de putere”, la Realitatea PLUS.

"Știm că tulpina britanică circulă deja destul de frecvent în România, care este extrem de contagioasă și care determină infectarea. În familiile în care ajunge, din informațiile pe care le avem de la pacienți, aproape toți membrii de familie dezvoltă simptomatologie. Și este cel puțin îngrijorător și care trebuie să ne facă atenți. (…) Acum avem familii internate, soț, soție , ambii în stare gravă. Și nu o singură familie. Au venit familii întregi în acest weekend la Marius Nasta, familiile restrânse. Nu pot spune că oamenii nu respectă regulile, dar, din păcate, această tulppină este mult mai contagioasă și atunci o expunere de scurtă durată favorizează. (…)

La „Marius Nasta” în acest moment, „secția ATI este la capacitate maximă, în secția COVID nonATI  sunt 2-3 locuri de regulă după ce facem internări, externări. Pacienții sunt gravi, sunt familii internate, cu forme severe, și media de vârstă este mai mică decât cea din perioada anului 2020 sunt persoane cu vârste între 20-80 de ani, dar multi sub 50 de ani, populația activă, persoane active  cu forme severe. E important să ne gândim nu doar la primele zile, ci la complicațiile COVID, extrem de severe și care pot aduce decesul după ce practic boala este declarată vindecată.", a explicat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler, detalii despre ivermectină

"Încă nu avem un tratament care să vindece COVID pentru toate persoanele, Ivermectina nu este autorizată pentru uz uman în România și în niciun caz pentru tratamentul COVID. Sigur că sunt cercetări, este bine că se aduc in discutie medicamente noi, dar cred că ANMDM, Comisia de Etică sunt organismele care trebuie să se pronunțe pe Ivermectină.", a mai precizat dr. Mahler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel