Medicul Mihai Craiu: riscul de infecție COVID-19 la copii este la jumătate față de adulți

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Copii
Copii

Medicul Mihai Craiu a expus o serie de informații privind infecția cu noul coronaviru la copii. El a scris pe pagina sa de socializare despre acest risc, dar și despre tot ce se știe până acum despre acest coronavirus.

Medicul pediatru Mihai Craiu a postat pe pagina sa de Facebook „Spitalul Virtual pentru Copii” un scurt bilanț al efectului coronavirusului asupra copiilor, ce impact a avut închiderea școlilor, dar mai ales un bilanț a evoluției informaților despre acest nou inamic al omenirii. Potrivit lui, riscul de infecție la copii este la jumătate față de adulți, iar cel mai mare perricul sunt „adulții neinformați sa deznformați”.

Iată ce a scris el:

„Citeam un articol simpatic pentru bunici. În care se dovedește că și cei mai mari experți în parenting se pot trezi pe altă planetă, atunci când devin bunici - 

Mintea mi-a zburat imediat la o postare mai veche din SVC, cu bunici si nepoți in vremea Pandemiei. Acum știm, cu toții, mai multe decât atunci...

Cifrele zilei sunt prudent optimiste.

Spune un studiu făcut în 32 orașe din 6 țări (Japonia, China, Coreea de Sud, Canada, Singapore și Italia) că:

RISCUL DE INFECȚIE la copii este la jumătate față de riscul de infecție al persoanelor cu vârstă peste 20 de ani. Severitatea bolii este mai mică la copil, doar unul din 5 infectați ajungând să aibă simptome. Față de persoanele din generația bunicilor (peste 70 de ani) care prezintă semne de boală la 69% din cei infectați, deseori cu forme severe. 

Ce trebuie să înțelegem din aceste date? În primul rând că ACUM știm mai mult decat acum o jumătate de an! Apar date noi ce scad gradul de necunoscut al COVID-19.

Se găsesc soluții în urma studiilor de modelare epidemiologică. Si acestea spun că riscul de agravare al stării de sănătate a populației ține de distribuția pe vârste a zonei respective, pe gradul de respectare a măsurilor de prevenție si de eficacitatea măsurilor implementate de autorități. Deoarece vârsta nu putem să o schimbăm, rămân restul...

O ultimă concluzie din studiul populațional american ce insoțește studiul de mai sus: 

Închiderea școlilor a avut un impact mult mai mic decât s-a bănuit în controlul creșterii numărului de cazuri - a scăzut rata îmbolnăvirilor doar cu 10-19%

Adulții egoiști, neinformați/dezinformați și care nu respectă regulile sunt MARELE PERICOL!! Viitorul ni-l facem acum singuri - cu mâinile!

Weekend frumos, oriunde vă aflați!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel